Bedankt voor je donatie

Namens het gehele IT4Kids team en kinderen enorm bedankt voor de donatie. Jouw bijdrage helpt om kinderen een duurzame (sport)kans te geven die dat door financiële of fysieke uitdagingen anders niet hadden gekund.
                

ValutaBedrag

Wat kun je doneren?

Afgeschreven hardware

Veel bedrijven doneren hun afgeschreven hardware aan ons, zoals laptops, desktops, servers en tablet. De waarde schenken wij aan de projecten van goede doelen waarmee wij samenwerken. Hardware doneren aan IT4Kids kost je niets en is enorm waardevol.

Een geldbedrag

Heb je geen afgeschreven hardware, maar wil je wel graag een bijdrage leveren aan de missie van IT4Kids? Dan kan je ons financieel steunen met een gelddonatie. Groot of klein, elke bijdrage helpt ons om ervoor te zorgen dat ieder kind kan sporten!

Door te doneren draag je bij aan twee maatschappelijke aandachtspunten:

Sport en bewegen

Samen geven wij kinderen een duurzame (sport)kans die deze vanwege financiële of fysieke uitdagingen niet hebben.

In Nederland groeit 1 op de 8 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van het bestaansminimum. In de grote steden is dit zelfs 1 op de 4. Van de 109.000 kinderen met een fysieke beperking, geeft 70% aan eenzaam te zijn.

De ROI van sport en bewegen is 2.51, dus alle investeringen zijn het waard.

Milieu en Circulaire IT

Door hardware een tweede leven te geven of milieuvriendelijk te recyclen via onze high level partners, dragen wij samen bij aan het milieu. Door de levensduur te verlengen, te consuminderen en hardware te hergebruiken kan de CO2-uitstoot van deze sector met 50% worden verminderd.
Video afspelen

Hoe werkt het doneren van afgeschreven hardware?

De hardware wordt opgehaald en onze verwerkingspartners verwijderen de data op een gecertificeerde (ISO) manier van de hardware. De hardware wordt vervolgens aangeboden aan professionele organisaties die de hardware een tweede leven bieden.

Wij garanderen dat de software en andere data op zeer zorgvuldige wijze worden vernietigd. Je ontvangt hiervan een certificaat per datadrager. In de video hiernaast leggen wij stap voor stap uit hoe dit in zijn werk gaat.

Ja, ik wil hardware doneren met mijn bedrijf!

Wat goed dat je met je bedrijf afgeschreven hardware wil doneren voor duurzame (sport)kansen voor kinderen! Laat ons weten welke hardware je zou willen doneren door het formulier in te vullen. Wij nemen dan contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken. Ben je nog benieuwd hoe het doneren van hardware in zijn werk gaat? Bekijk dan de video hierboven.

Meest gestelde vragen

Je leest hier de veelgestelde vragen over het doneren van hardware. Mocht je vraag er niet tussen zitten, neem dan contact op via info@it4kids.com

Laptops, desktops, servers, switches, smartphones, tablets, monitoren en routers. Nu kan het zijn dat je iets hebt staan wat niet in dit lijstje staat. Neem dan gerust contact op met ons.

Bij kleinere aantallen komen al snel de transport- en verwerkingskosten hoger uit dan de waarde van de donatie. Daarom is het vanaf 15 stuks interessant om te doneren.

Dit is helaas NIET mogelijk. Meerdere items van eenzelfde model is het meest waardevol voor het doneren van hardware voor sportkansen. Als particulier heb je vaak een enkel apparatuur, zoals een laptop of tablet. Bij kleinere aantallen komen de transport- en verwerkingskosten hoger uit dan de waarde van de donatie. De ervaring leert hierdoor dat hardware van particulieren minder waardevol is. Mogelijk kan de hardware worden ingeleverd bij een plaatselijke kringloopwinkel.

Ja, dit is mogelijk. Een nieuw doel zal wel worden beoordeeld door IT4Kids of het voldoet aan onze visie en missie. Als wij de waarde van jouw hardware vervolgens doneren aan een ander goed doel dan IT4Kids, maken wij 70% van het bedrag over aan het door jouw gekozen goede doel. 30% komt ten goede van IT4Kids voor de handeling en opbouw van reserves. Neem hierover gerust contact op.

Wij hanteren doorgaans een doorlooptijd van circa 3 weken vanaf het moment dat de hardware is ontvangen.

De waarde van de hardware wordt onder andere bepaald door de specificaties, leeftijd en de fysieke staat. De definitieve waarde van de hardware wordt bepaald na de verwerking en datawipe die door onze verwerkingspartners wordt uitgevoerd. Op basis van de donatiescan kunnen wij vooraf een inschatting maken van de verwachte opbrengst.

De verwerkingspartners van Stichting IT4Kids gebruiken software voor de verwijdering van data. Hiervan ontvang je achteraf de certificaten (per gegevensdrager) als bewijs van verwijdering.

Allereerst geeft de ANBI status aan dat Stichting IT4Kids is gehouden aan een aantal voorwaarden, zoals bijvoorbeeld: 
•    Wij moeten met onze activiteiten het algemeen belang dienen.
•    Wij hebben geen winstoogmerk.
•    Medewerkers van Stichting IT4Kids voldoen aan de integriteitseisen.
•    Wij publiceren jaarlijks onze jaarverslagen en beleidsplannen in het openbaar.

Daarnaast is het mogelijk de donaties naar Stichting IT4Kids van de inkomstenbelasting af te trekken.

Wat zeggen donateurs

Funda
Funda
Read More
"Door het verhaal van IT4Kids ontdekte ik dat je ook goed kan doen met hardware. Afgeschreven hardware heeft voor ons geen waarde, maar voor anderen wel. Wij supporten IT4Kids, omdat wij op deze manier kunnen bijdragen om ieder kind in Nederland te laten sporten. Een prachtig doel."
FitForMe
FitForMe
Read More
"Ik vind het mooi dat naast dat kinderen een sportkans krijgen, de gedoneerde apparatuur een tweede leven krijgt. IT4Kids is een mooie bestemming voor onze niet gebruikte hardware, de manier waarop het geregeld wordt is heel prettig en professioneel. Hoe mooi is het als je enerzijds ontzorgd wordt en anderzijds iets goeds kunt doen.”
ADP Nederland
ADP Nederland
Read More
"De donatie in samenwerking met N.E.C. Maatschappelijk en Quiet was onze eerste donatie aan IT4Kids, maar vanaf nu gaan we jaarlijks doneren. Ik zou graag andere bedrijven enthousiasmeren om zelf ook eens contact op te nemen met IT4Kids!"
Beelen
Beelen
Read More
"Wij willen waarde toevoegen aan de Nederlandse samenleving en dat kan door afgeschreven hardware te doneren, want onderschat hier niet de waarde van. Het is mooi om te zien dat het inzamelen van afgeschreven hardware in beweging blijft bij ons op kantoor. Wij zijn alweer aan het verzamelen voor een nieuwe donatie."
Capgemini
Capgemini
Read More
"IT4Kids is een prachtig doel dat kinderen in Nederland kansen biedt. Het begon bij Campgemini met een klein projectje en eindige in een prachtige donatie aan IT4Kids.”
PCI Nederland
PCI Nederland
Read More
"Wij willen iets betekenen voor de kinderen in Nederland. We kunnen door onze oude hardware 108 kinderen laten sporten, dat is echt fantastisch! Als PCI doneren wij zelf hardware, maar daarnaast stimuleren wij ook onze klanten om te doneren aan IT4Kids, want de afgeschreven hardware heeft een onschatbare waarde."
Young Capital
Young Capital
Read More
"Onze afgeschreven hardware doneren wij maandelijks aan IT4Kids. Het mooie is dat bijna alles wordt uit handen wordt genomen, zoals het ophalen van de hardware en het gecertificeerd datawipen. Het enige wat wij doen is het verzamelen van de hardware en het klaarzetten voor IT4Kids. Wij zijn heel tevreden en blij dat we een samenwerking hebben voor de langere termijn."
Westers Automatisering & Consultancy
Westers Automatisering & Consultancy
Read More
"IT4Kids recyclet alle apparatuur op een verantwoorde manier. Alle data wordt op een zeer zorgvuldige manier verwijdert en na iedere donatie krijgen wij hier een rapport van.”
Previous
Next

Een geldbedrag doneren

Wil je geld doneren voor duurzame (sport)kansen voor kinderen?

Wil je graag een financiële bijdrage leveren aan IT4Kids om kinderen een duurzame (sport)kans te geven, zodat zij #skills4life kunnen ontwikkelen?Dan kan je ons steunen met een donatie. Dit waarderen wij ook enorm!

Een groot of klein bedrag, elke bijdrage helpt ons om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nederland kan sporten en spelen.

Give IT a social return

Doneer jouw afgeschreven hardware en geef kinderen een duurzame (sport)kans!