help kansarme kinderen in Nederland

Word donateur

Doneer hardware. Help kinderen sporten en spelen in Nederland.

Projecten die wij ondersteunen - 2021

Door alle gedoneerde hardware en losse donaties kunnen wij elk jaar een mooie bijdrage leveren aan projecten van goede doelen, die zich inzetten voor kinderen die niet de kans hebben om te sporten. Wij vinden dat ieder kind een (sport)kans verdient. De projecten van goede doelen die wij ondersteunen leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van #skills4life van kinderen.

Zie hieronder de projecten die wij ondersteunen:

Schooljudo

In 2021 werken we samen met schooljudo. Deze kinderen komen van verschillende scholen in lager socioal-economische wijken. Gedurende 8 weken krijgen de kinderen les met focus op het ontwikkelen van #skills4life.

Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation heeft als doel dat alle kinderen moeten kunnen meedoen en zet zich in voor kinderen met een beperking. Jaarlijks organiseert de foundation een meerdaags tenniskamp. Het samen sporten, het plezier maken, de erkenning en vooral de sociale ontwikkeling die deze kinderen gedurende de dagen doormaken tijdens het kamp, brengt ze #skills4life. Met IT4Kids ondersteunen we het tenniskamp, het hoogtepunt van het jaar voor deze kinderen.

FC Utrecht Maatschappelijk

IT4Kids en FC Utrecht brengen samen kinderen in Utrecht en de omgeving in beweging. 12 keer per jaar wordt er in samenwerking met de gemeente een gemeenteweek georganiseerd. Tijdens deze weken worden er onder andere voetbalclinics georganiseerd voor kinderen onder de 12 jaar. De kinderen krijgen hier de unieke kans om te trainen op de FC Utrecht manier. In totaal brengen wij hiermee minimaal 500 kinderen in beweging.

Dirk Kuyt Foundation

De Dirk Kuyt Foundation stimuleert de aangepaste sport. Een van de nieuwe projecten is RaceRunning. Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met borststeun en stuur. Kinderen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

 

Aankomend jaar zal deze relatief nieuwe tak van sport in wedstrijdverband worden aangeboden. Gestreefd wordt naar competitiewedstrijden per regio, waarbij elke wedstrijd door een andere vereniging wordt georganiseerd. In 2021 ondersteund IT4Kids deze regionale competitie (1 tot 2 wedstrijden per regio). 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor ruim 80.000 kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

 

Naast de samenwerking met het landelijk Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan ook de lokale fondsen de innovatieve manier van fondsenwerving van IT4Kids inzetten. De fondsen gaan zoveel mogelijk hardware inzamelen van bedrijven uit hun netwerk.

SVEN KRAMER ACADEMY

Sven Kramer is de schaatssport dankbaar en daarom wil hij kennis, ervaring en netwerk borgen in een non-profit Academy die de jeugd en volwassenen middels schaatsen wil stimuleren meer te bewegen. Met als doel dat ieder kind in Nederland voor zijn 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen te laten ervaren.  De Academy heeft een programma ontwikkelt waar zij schoolschaatsen in de regio stimuleren middels. IT4Kids gaat het schoolschaatsen in de lager sociaal economische wijken ondersteunen.

Mentelity Foundation

Bibian Mentel richtte in 2012 de Mentelity Foundation op om zich in te zetten voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Deze Foundation wil door middel van bewegen laten zien dat mensen met een lichamelijk uitdaging tot veel meer in staat zijn dan zij zelf denken. Samen willen we meer kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging laten sporten. Met het geld dat via IT4Kids wordt gedoneerd, wordt er net als in 2020 een Snowstar locatie in Nederland geopend en een Snowboard Fundag georganiseerd.

N.E.C. MAATSCHAPPELIJK

N.E.C. Maatschappelijk wil betrokkenheid, verbondenheid en leefbaarheid in wijk en straat stimuleren door de disciplines sport, gezondheid en veiligheid in te zetten. Met het project N.E.C. United krijgen ongeveer 16 kinderen per wijk (in totaal 3 wijken) een jaar lang, 2x per week, sportles. We helpen de kinderen hiermee in hun dagelijkse leven, zodat zij ook ná de lessen blijven profiteren van de geleerde skills

Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Stichting IT4Kids werken samen om kinderen met een chronische ziekte of aandoening, fysiek en mentaal, te helpen door middel van sport en beweging. De waarde van de hardwaredonaties, die via IT4Kids binnenkomen, komt ten goede aan het beweegprogramma WKZ Sportief.

 

Met WKZ Sportief biedt het WKZ sport- en beweegactiviteiten aan voor alle kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Het doel is om kinderen met een chronische ziekte of aandoening aan het sporten te krijgen of te houden.

Bijdrage van IT4KIDS ontvangen?

Bekijk onze mogelijkheden en de voorwaarden.