help kansarme kinderen in Nederland

Word donateur

Doneer hardware. Help kinderen sporten en spelen in Nederland.

Door alle gedoneerde hardware en losse donaties kunnen wij elk jaar een mooie bijdrage leveren aan projecten van goede doelen, die zich inzetten voor kinderen die niet de kans hebben om te sporten. Wij vinden dat ieder kind een (sport)kans verdient. De projecten van goede doelen die wij ondersteunen leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van #skills4life van kinderen.

Zie hieronder de projecten die wij ondersteunen:

In 2019 hebben we samen met Schooljudo 2.931 kinderen laten judoën.  

 

Deze kinderen komen van 26 verschillende scholen in lager sociaal-economische wijken. Gedurende 8 weken krijgen de kinderen lessen met focus op het ontwikkelen van #skills4life.

Samen met de Krajicek foundation hebben wij in 2019 meer dan 300 meiden kunnen laten sporten!

 

Het Krajicek Meiden Event is een sportevenement voor meiden tussen de 10 en 16 jaar. Tijdens het Meiden Event kunnen zij in een omgeving sporten met alleen maar meiden en op deze manier kennis maken met onze sporten.

In 2020 ondersteunen wij dit project opnieuw.

IT4Kids en FC Utrecht brengen samen kinderen in Utrecht en de omgeving in beweging. 12 keer per jaar wordt er in samenwerking met de gemeente een gemeenteweek georganiseerd. Tijdens deze weken worden er onder andere voetbalclinics georganiseerd voor kinderen onder de 12 jaar. De kinderen krijgen hier de unieke kans om te trainen op de FC Utrecht manier. In totaal brengen wij hiermee minimaal 500 kinderen in beweging.

Voor kinderen met een lichamelijk beperking die een loophulpmiddel (rollator of bijv. Caddy) gebruiken is het vaak moeilijk om een passende sport te vinden.

 

Eén van de mogelijkheden is de relatief nieuwe sport Frame-voetbal. Frame-voetbal is een aangepaste manier van voetballen, zodat ook kinderen die niet met een ‘regulier’ of CP voetbalteam met lopende spelers mee kunnen doen, tóch kunnen voetballen. 

Met onze donatie in 2019 hebben wij gezamenlijk +/- 300 kinderen laten bewegen. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor ruim 80.000 kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

 

Naast de samenwerking met het landelijk Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan ook de lokale fondsen de innovatieve manier van fondsenwerving van IT4Kids inzetten. De fondsen gaan zoveel mogelijk hardware inzamelen van bedrijven uit hun netwerk.