help kansarme kinderen in Nederland

Word donateur

Doneer hardware. Help kinderen sporten en spelen in Nederland.

Projecten die wij ondersteunen - 2020

Door alle gedoneerde hardware en losse donaties kunnen wij elk jaar een mooie bijdrage leveren aan projecten van goede doelen, die zich inzetten voor kinderen die niet de kans hebben om te sporten. Wij vinden dat ieder kind een (sport)kans verdient. De projecten van goede doelen die wij ondersteunen leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van #skills4life van kinderen.

Zie hieronder de projecten die wij ondersteunen:

Schooljudo

In 2019 hebben we samen met Schooljudo 2.931 kinderen laten judoën.  

 

Deze kinderen komen van 26 verschillende scholen in lager sociaal-economische wijken. Gedurende 8 weken krijgen de kinderen lessen met focus op het ontwikkelen van #skills4life.

Krajicek Foundation

Samen met de Krajicek foundation hebben wij in 2019 meer dan 300 meiden kunnen laten sporten!

 

Het Krajicek Meiden Event is een sportevenement voor meiden tussen de 10 en 16 jaar. Tijdens het Meiden Event kunnen zij in een omgeving sporten met alleen maar meiden en op deze manier kennis maken met onze sporten.

In 2020 ondersteunen wij dit project opnieuw.

FC Utrecht Maatschappelijk

IT4Kids en FC Utrecht brengen samen kinderen in Utrecht en de omgeving in beweging. 12 keer per jaar wordt er in samenwerking met de gemeente een gemeenteweek georganiseerd. Tijdens deze weken worden er onder andere voetbalclinics georganiseerd voor kinderen onder de 12 jaar. De kinderen krijgen hier de unieke kans om te trainen op de FC Utrecht manier. In totaal brengen wij hiermee minimaal 500 kinderen in beweging.

Dirk Kuyt Foundation

Voor kinderen met een lichamelijk beperking die een loophulpmiddel (rollator of bijv. Caddy) gebruiken is het vaak moeilijk om een passende sport te vinden.

 

Eén van de mogelijkheden is de relatief nieuwe sport Frame-voetbal. Frame-voetbal is een aangepaste manier van voetballen, zodat ook kinderen die niet met een ‘regulier’ of CP voetbalteam met lopende spelers mee kunnen doen, tóch kunnen voetballen. 

Met onze donatie in 2019 hebben wij gezamenlijk +/- 300 kinderen laten bewegen. 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor ruim 80.000 kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

 

Naast de samenwerking met het landelijk Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan ook de lokale fondsen de innovatieve manier van fondsenwerving van IT4Kids inzetten. De fondsen gaan zoveel mogelijk hardware inzamelen van bedrijven uit hun netwerk. 

Giovanni van Bronckhorst Foundation

De Giovanni van Bronckhorst Foundation leert kinderen hoe ze in de toekomst hun eigen kansen kunnen creëren. De F.C. GIO Summer School is het eerste project dat wij sponsoren. Dit is een 40-uren durend intensief programma waar 90 kinderen aan mee doen die op welke manier dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het programma wordt aangeboden in de context van een gave en leerzame omgeving voor kinderen waarbij educatie, sport, gezonde voeding en plezier centraal staan.

Mentelity Foundation

Bibian Mentel richtte in 2012 de Mentelity Foundation op om zich in te zetten voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Deze Foundation wil door middel van bewegen laten zien dat mensen met een lichamelijk uitdaging tot veel meer in staat zijn dan zij zelf denken. Samen willen we meer kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging laten sporten. Het eerste project dat wij samen opstarten is de derde locatie van de Mentelity Snowboard School in Landgraaf. De opening is op 12 september 2020.

Bijdrage van IT4KIDS ontvangen?

Bekijk onze mogelijkheden en de voorwaarden.

N.E.C. MAATSCHAPPELIJK

N.E.C. Maatschappelijk wil betrokkenheid, verbondenheid en leefbaarheid in wijk en straat stimuleren door de disciplines sport, gezondheid en veiligheid in te zetten. Met het project N.E.C. United krijgen ongeveer 16 kinderen per wijk (in totaal 3 wijken) een jaar lang, 2x per week, sportles. We helpen de kinderen hiermee in hun dagelijkse leven, zodat zij ook ná de lessen blijven profiteren van de geleerde skills

IT4KIDS
Site links

Doneer jouw gebruikte hardware en geef kinderen een duurzame sportkans.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen.
Meld je hier aan.

Contact

E-mail: info@it4kids.com

Telefoonnummer: 085 - 4821002

  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

Postadres:
Javaweg 2 

2202 BA Noordwijk

Bezoekadres:

Javaweg 2 

2202 BA Noordwijk

IBAN: NL54RABO0342684272

SWIFT/BIC: RABONL2U

ANBI 

RSIN: 851564860

KvK: 55099246