Schooljudo

Schooljudo & IT4Kids

In 2021 werken wij weer samen met Schooljudo. Het doel van deze samenwerking is om middels judo bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen op basisscholen in lager sociaal-economische wijken.

De kinderen krijgen gedurende 6 of 12 weken les met focus op het ontwikkelen van #skills4life. Zowel tijdens de gymlessen als in de klas worden deze waarden bijgebracht. In 2020 hebben ondanks COVID-19 ruim 1.500 kinderen gejudood en daardoor #skills4life ontwikkeld.

Voormalig Olympisch judoka en oprichter van Schooljudo, Ruben Houkes:
“Vanaf de oprichting van IT4Kids is Schooljudo al betrokken als partner. Daar zijn wij heel trots op. Het idee dat je met de waarde van oude assets kinderen een kans geeft, is geweldig. De donaties aan IT4Kids zorgen ervoor dat Schooljudo impact kan scoren en kinderen sterker en weerbaarder maakt. Juist zij die het nodig hebben.”

Over Schooljudo

Schooljudo helpt docenten al 17 jaar bij het creëren van een veilige, fijne sfeer en pedagogisch klimaat waarin kinderen op speelse wijze kunnen werken aan sociaal-emotionele vaardigheden.

Schooljudo gelooft in de kracht van het ervarend leren en gebruiken het stoeien om iedere groep en ieder kind in zijn of haar kracht te zetten. Naast de fysieke Schooljudolessen, zorgt een digitale leeromgeving voor continuïteit in de klas. Zo werken de kinderen het hele jaar aan de waarden: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier.

Schooljudo levert een bijdrage aan de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van een een kind.

Word een donateur

Doneer voor Schooljudo!