HiRO

HiRO & IT4Kids

In 2021 werken wij weer samen met HiRO. Het doel van deze samenwerking is om middels judo bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen op basisscholen in lager sociaal-economische wijken.

De kinderen krijgen gedurende 6 of 12 weken les met focus op het ontwikkelen van #skills4life. Zowel tijdens de gymlessen als in de klas worden deze waarden bijgebracht. In 2020 hebben ondanks COVID-19 ruim 1.500 kinderen gejudood en daardoor #skills4life ontwikkeld.

Voormalig Olympisch judoka en oprichter van Schooljudo, Ruben Houkes:
“Vanaf de oprichting van IT4Kids is Schooljudo al betrokken als partner. Daar zijn wij heel trots op. Het idee dat je met de waarde van oude assets kinderen een kans geeft, is geweldig. De donaties aan IT4Kids zorgen ervoor dat Schooljudo impact kan scoren en kinderen sterker en weerbaarder maakt. Juist zij die het nodig hebben.”

Over HiRO

HiRO is een nieuwe lesmethode gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling voor het Primair Onderwijs (PO). Een initiatief dat is ontwikkeld door Schooljudo. Sinds 2004 ondersteunt het erkende programma Schooljudo het PO en VO in het creëren van een veilig pedagogisch klimaat. Schooljudo gelooft dat dit de basis vormt om ieder kind en elke klas in zijn kracht te zetten. De nieuwe methode brengt Schooljudo, bewegend- en ervarend leren met de zeven Schooljudo waarden de klas in. De zeven waarden zijn: Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid, Discipline en Plezier. Stuk voor stuk belangrijke waarden voor iedereen. Het op maat gemaakte programma is toegespitst op de wensen en behoeften van elke klas voor een volledig schooljaar. Zowel in het klaslokaal als op de judomat.

HiRO bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Door een combinatie tussen praten, ervaren, reflecteren en doen leren de kinderen meer over onze kernwaarden: Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid, Discipline en Plezier. Deze waarden zijn ontstaan vanuit het judo, een eeuwenoude waarden gedreven sport, die ontwikkeld is als onderwijsmethodiek

Word een donateur

Doneer voor Schooljudo!