20201224_FCU-Experience-6161_edited.png

Doneer een Trukendoos en win!

De Trukendoos is voor kwetsbare kinderen die in de provincie Utrecht opgroeien in een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Sporten is voor deze ruim 19.000 kinderen niet vanzelfsprekend. 

Het doel van de Trukendoos is om deze kinderen in beweging te krijgen, waarbij de jeugdspelers van FC Utrecht fungeren als een rolmodel. De spelers van de Academie hebben de voetbaltrucs, die in de Trukendoos zitten, bedacht én trekken eropuit in hun eigen wijk op zoek naar een nieuw vriendje of vriendinnetje.

 

De Trukendoos, waarin onder meer een voetbal, voetbaltrucs en FC Utrecht-extraatjes zitten, is opgezet en uitgevoerd in nauwe samenwerking met maatschappelijk partner IT4Kids en de FC Utrecht Academie. 


Voetbal is de verbindende factor die ervoor zorgt dat er nieuwe vriendschappen ontstaan; misschien wel voor het leven! Doneer jij?

  • Doneer één Trukendoos voor €12,99

  • Doneer een één-tweetje (twee Trukendozen) voor €19,99

  • Doneer een Trukendoos voor een elftal voor €99,99


Groot of klein, elke bijdrage helpt ons om ervoor te zorgen dat elk kind het plezier van sporten kan ervaren. Onder de donateurs verloten we ook mooie prijzen, zoals een gesigneerd wedstrijdshirt van FC Utrecht.

Help mee!

FC Utrecht Maatschappelijk

FC Utrecht is ervan overtuigd dat wij als club, in het hart van de provincie, een bijdrage kunnen leveren aan een vitaler Utrecht. FC Utrecht staat midden in de samenleving. FC Utrecht is oprecht betrokken en maakt de verbinding in wijk, stad en regio.  

 

Met het maatschappelijke programma willen ze de kans benutten om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van inwoners uit de provincie Utrecht. Hierbij richt FC Utrecht Maatschappelijk zich in de basis op drie doelgroepen: jeugd, ouderen en supporters. FC Utrecht heeft hierin een verbindende, enthousiasmerende en inspirerende rol. 

IT4Kids

Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van het bestaansminimum. Dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen en zelfs 1 op de 4 in de steden. Veel kinderen uit deze groep missen de kans om te kunnen sporten. 

 

IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een (sport)kans geven die dat om financiële of fysieke beperkingen niet kunnen.