't Harde Zadel fietst voor IT4Kids

Van Bazel naar Delft

’t Harde Zadel, de wielervereniging van het Delftsch Studenten Corps, gaat fietsen voor IT4Kids! Vanuit Bazel fietsen ongeveer 40 wielrenners terug naar Delft. Dat doen ze van 10 t/m 17 augustus en dat alles met als doel geld op te halen voor sportkansen voor kinderen. Ze hebben gekozen om te fietsen voor onze nieuwe partner: het Maxima Centrum. Via deze pagina houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en wil je de studenten supporten door middel een donatie? Dan kan dat ook via deze pagina. 

't Harde Zadel

 ‘T harde zadel bestaat uit 6 enthousiaste studenten met een voorliefde voor wielrennen. Elk jaar verbinden zij zich aan een goed doel. Dit jaar hebben ze gekozen voor IT4Kids en voor het Prinses Maxima kinderoncologie centrum.”

“Wij zien sport als de basis voor zowel fysiek als mentaal welzijn, maar voor kinderen met kanker is dit vaak niet mogelijk. Elk jaar krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker. ‘T Harde Zadel zet zich in om deze kinderen door middel van sport en beweging te ondersteunen. Door het organiseren van fietsevenementen streven we ernaar om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Maxima kinderoncologie centrum.

In augustus vindt de tweede editie van de Harde Zadel fietsreis. Na een succesvolle eerste editie waarbij Diederik Gommers namens de Erasmus Foundation ruim 15.000 euro ontving, zullen dit jaar 40 DSC-leden van Bazel naar Delft fietsen om de aandacht te vestigen op het werk van IT4Kids en het Prinses Maxima kinderoncologie centrum.

Het goede doel: Prinses Maxima Centrum

Bewegen is voor de meeste kinderen natuurlijk. Ze fietsen naar school, trappen een balletje met vrienden. Veel kinderen doen daarnaast aan sport. Wanneer een kind kanker heeft, is dat allemaal niet meer zo vanzelfsprekend.

De ziekte, de behandeling, de bijwerkingen en de ziekenhuisbezoeken maken bewegen en meedoen aan sport minder makkelijk. Toch is het belangrijk dat de kinderen in beweging blijven, maar dat vraagt soms om aanpassing en vindingrijkheid. Indien nodig kan de (kinder)fysiotherapeut daarbij helpen.

Het Prinses Máxima Centrum stimuleert kinderen om in beweging te komen en te blijven. Overal in het gebouw vind je dingen die uitnodigen om te bewegen, zoals fietsen, skelters, tafelvoetbal, tafeltennis en airhockey. In de sportzaal zijn er elke werkdag activiteiten voor verschillende leeftijden. Voor kinderen die niet van hun kamer af kunnen of mogen, is er een sportpakket waarmee ze in hun kamer kunnen bewegen. Verder worden er regelmatig speciale evenementen en sportactiviteiten georganiseerd om kinderen, maar ook ouders, te motiveren om te gaan en blijven bewegen.

 

 

Wil je de wielrenners supporten?

Om ons doel te verwezenlijken zijn wij op zoek naar geïnteresseerden die in samenwerking met ‘T harde Zadel zich willen inzetten voor een gezonde toekomst van ieder kind! Direct een geldbedrag doneren kan natuurlijk ook!

 


IT4Kids donateur XXL Nutrition zal de studenten voorzien van de nodige energie tijdens de lange fietstocht, zoals energiedranken en voldoende repen, zodat zij hun lange tocht succesvol kunnen volbrengen. Dankjewel hiervoor!

Wil je ook bijdragen? Laat het ons weten.

Over IT4Kids

IT4Kids is een CBF-erkend goed doel dat afgeschreven hardware inzamelt van bedrijven. De waarde van de hardware wordt geschonkene aan projecten van goede doelen die kinderen met een financiële of fysieke uitdaging een structurele sportkans geven. IT4Kids werkt samen met diverse goede doelen partners, waaronder Prinses Maxima Centrum, Dirk Kuyt Foundation, Esther Vergeet Foundation en FC Utrecht. 

Het is een innovatieve manier van fondsenwerving dat bijdraagt aan twee belangrijke maatschappelijke aandachtspunten: sport en bewegen & circulaire IT voor een beter milieu. In 2030 wil  IT4Kids dat alle kinderen in Nederland de kans hebben om te kunnen participeren in sport, want ieder moet mee kunnen doen. Als ieder bedrijf zijn hardware doneert aan IT4Kids, moet dit lukken!