Stichting IT4Kids en Marthas Talent Foundation gaan samenwerken om kinderen in contact te laten komen met zang, dans en acteren!

Marthas Talent Foundation X IT4Kids

Voor het IT4Kids gala in 2022 is stichting IT4Kids in contact gekomen met de Marthas Talent Foundation, de foundation van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Tijdens het gala heeft een groep kinderen een fantastisch optreden neergezet, maar ontdekte IT4Kids ook de impact die de foundation maakt. Met trots kan IT4Kids vertellen dat ze een samenwerking zijn aangegaan met de Marthas Talent Foundation. IT4Kids support (financieel) het project BRAVO! om op bassischolen in achterstandswijken de kinderen in aanraking te laten komen met zang, dans en acteren.

In achterstandswijken komen kinderen minder snel in aanraking met zang, dans en acteren. Het doel van de Marthas Talent Foundation is dat ieder kind de mogelijkheid heeft om te genieten van performing arts. Kinderen leren door te dansen, zingen en acteren hun emoties te uiten, maar het draagt ook bij aan #skills4life zoals het creëren zelfvertrouwen. Daarnaast is het de basis van de algemene gezondheid en ontwikkeling.

‘Dansen en zingen is voor iedereen, ongeacht waar je wiegje heeft gestaan, ongeacht je achtergrond’

Project BRAVO!
BRAVO! is een performing arts project voor het basisonderwijs dat ontwikkeld is door Lucia Marthas. Bij het BRAVO!-project draait alles om plezier, sociaal-maatschappelijke educatie en persoonlijke ontwikkeling. Communiceren, samenwerken en plezier maken gaan hand in hand. Voor elke onderwijsinstelling wordt een flexibel op maat gemaakt BRAVO!-Programma aangeboden. IT4Kids is voor aankomend jaar partner van dit project en draagt financieel bij, zodat het mogelijk is om het project ook naar achterstandswijken te brengen.

Evelyn Kleij, partnership- en projectmanager van IT4Kids: “Toen we in contact kwamen met de Marthas Talent Foundation van Lucia Marthas Institute for Performing Arts dachten we meteen: hoe mooi zou het zijn om een samenwerking tussen onze goede doelen op te zetten. We zijn erg blij dat we hier in zijn geslaagd. IT4Kids ondersteunt veel sportprojecten, maar dit is het eerste project dat we ondersteunen waarbij dans de sport is. Het project BRAVO! biedt veel kinderen die een financiële of fysieke uitdaging hebben een structurele sportkans. De samenwerking met de Marthas Talent Foundation is een mooie aanvulling op onze bestaande partnerships.”

Hardware doneren voor Marthas Talent Foundation
Om nog meer inkomsten te genereren voor het BRAVO!-project, gaat de Marthas Talent Foundation ook gebruik van het innovatieve fundraisingsmodel van IT4Kids. In het netwerk gaat de foundation polsen of er afgeschreven hardware is bij bedrijven. Bij interesse komt de hardware in handen van IT4kids, om de verwerking op te pakken. Van de hardware wordt alle data op een gecertificeerde manier verwijderd. De hardware krijgt een tweede leven en de waarde hiervan komt ten goede aan BRAVO!.

Wil jij met je bedrijf afgeschreven hardware doneren voor Marthas Talent Foundation? Ga dan naar www.it4kids.com/doneren voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@it4kids.com.