Recordbedrag voor IT4Kids tijdens gala in Scheepvaartmuseum

A Night Full of Stars, de vijfde editie van het IT4Kids gala was een sterrenavond met een gouden randje. Onder de sterrenhemel van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vond het gala met de veiling plaats dat heeft bijgedragen aan de ongekende opbrengst van €927.715. Deze avond stond in het teken van het creëren van zoveel mogelijk duurzame (sport)kansen voor kinderen met een financiële of fysieke uitdaging.

Photo Credit: Jorrit Lousberg / Light at Work Photography

Deze jubileumeditie van het IT4Kids gala stond in het teken van sterren. Een avond vol show met het kinderkoor van Babette Labeij, acts door Victor Mids, de drijvende Diva, The Mirror Ball act en Team Tantum, dans verzorgd door Lucia Marthas en een spetterend optreden van Joël Borelli. Dit onder begeleiding van de band The Royals en het presentatieduo Jamai Loman en Barbara de Loor.


Sterrenavond

Het bleef niet alleen bij sterren op het podium en in de zaal, want het diner was in handen van sterrenchef Rik Jansma, die vervolgens ook met een exclusief kavel onder de hamer ging tijdens de veiling. Veilingmeester Laurien Schoeder-Hessels wist de zaal op een fantastische manier uit te dagen om zo hoog mogelijk te bieden op de kavels, waaronder een exclusieve Rijksmuseumbeleving, een kunstwerk van Henk Schiffmacher dat hij live schilderde op het podium en een bijzonder Formule 1 ervaring in Monaco.


“Het doel van het IT4Kids gala was om alle gasten een geweldige avond te bezorgen onder de sterrenhemel van het Scheepvaartmuseum. Dat iedere supporter van IT4Kids naar buiten liep met een glimlach en fantastisch gevoel. En uiteraard hoopten we met deze avond zoveel mogelijk duurzame sportkansen te realiseren voor kinderen die dat om financiële of fysieke uitdagingen niet hebben. Dit is met het sterrenteam ruimschoots gelukt!”, vertelt IT4Kids directeur Colette Zee.

Recordbedrag voor duurzame sportkansen

De opbrengst van ruim 9 ton is verwezenlijkt door de veiling op het gala, maar ook door een online veiling voorafgaand het evenement. Tijdens het gala zijn ook nog ludieke acties geweest om zoveel mogelijk geld op te halen voor duurzame sportkansen. Het creëren van sportkansen voor kinderen met een financiële of fysieke uitdaging is van groot belang. 1 op de 10 kinderen in Nederland groeit op in armoede en gemiddeld hebben 2 a 3 kinderen is een schoolklas geen toegang tot sport. Voor kinderen met een fysieke uitdaging heeft sporten met leeftijdsgenoten een grote impact, want 70% van de kinderen met fysieke uitdaging geeft aan eenzaam te zijn. Lees hier meer over IT4Kids. 

Nogmaals dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes, waaronder de supporters, kavelaanbieders, het showteam, Rik Jansma en zijn team en communicatiebureau Xsaga.