Doneren van afgeschreven hardware: zo werkt het

Steun IT4Kids met een bijdrage en geef kinderen een structurele sportkans!

Welke hardware kan je doneren?

Wil je meehelpen aan het creëren van structurele sportkansen voor kinderen die dat anders niet hebben vanwege financiële of fysieke uitdagingen? Veel bedrijven doneren hun afgeschreven hardware aan ons, zoals Laptops, desktops, servers, switches, smartphones, tablets, monitoren en routers. Bij kleinere aantallen komen al snel de transport- en verwerkingskosten hoger uit dan de waarde van de donatie. Daarom is het vanaf 15 stuks interessant om te doneren. 

De waarde schenken wij aan de projecten van goede doelen waarmee wij samenwerken. Hardware doneren aan IT4Kids kost je niets en is enorm waardevol.

Veilig hardware en laptops doneren: Hoe het werkt

Het doneren van hardware met je bedrijf aan IT4kids is simpel en veilig. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen, zodat we een ophaal-afspraak kunnen inplannen. Wij regelen de rest. 

Over de data op de hardware hoef je je geen zorgen te maken. Onze verwerkingspartners verwijderen de opgeslagen data op een zorgvuldige, gecertificeerde (ISO) manier. Je ontvangt hiervan een bewijs per datadrager. Pas nadat de data is verwijderd, zorgen wij ervoor dat de hardware bij professionele partijen terechtkomt die de apparaten een tweede leven bieden. 

Meer weten? Neem dan contact met ons. In de video hieronder leggen wij nogmaals uit hoe het in zijn werk gaat en waarom doneren een goed idee is. 

Video afspelen

Doneren van IT-apparatuur: stap voor stap uitgelegd

Hoe werkt het doneren van IT-apparatuur, zoals oude computers, laptops of servers precies? We leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1. Ga naar IT4Kids.com en meld de hardware aan
Vermeld welke gedoneerde IT-apparatuur je graag door ons wil laten ophalen. Wij nemen contact met je op, voorzien je van informatie wat er met jouw apparatuur gebeurt en maken een afspraak om de hardware op te halen.

Stap 2. Wij komen de IT-apparatuur bij je bedrijf ophalen
Volgens de gemaakte afspraak komen we bij je langs. Wij nemen de apparaten mee om deze veilig te ontdoen van de data. 

Stap 3. De data wordt op een gecertificeerde wijze verwijderd 
Om er zeker van te zijn dat jouw hardware geen data meer bevat, laten we dat gecertificeerd verwijderen. Zo weet je zeker dat er geen gevoelige informatie meer op de door jouw gedoneerde hardware staat. Elk apparaat wordt na de datacleaning voorzien van een certificaat van datawiping

Stap 4. De waarde van de door jouw geschonken hardware gaat naar projecten die kinderen een structurele sportkans bieden
Zodra het certificaat van datawiping is afgegeven, gaat de waarde van de apparatuur naar het door jouw gekozen goede doel. 

ISA

Ja, ik wil hardware doneren met mijn bedrijf!

Wat goed dat je met je bedrijf afgeschreven hardware wil doneren voor structurele sportkansen voor kinderen! Laat ons weten welke hardware je zou willen doneren door het formulier in te vullen. Wij nemen dan contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken. Ben je nog benieuwd hoe het doneren van hardware in zijn werk gaat? Bekijk dan de video hierboven.

Ik wil het volgende doneren. Kies een of meerdere opties uit onderstaande devices*
Indien niet op de begane grond, is er een lift aanwezig?
Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Stichting IT4Kids
Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen, evenementen en nieuws?

Wat zeggen donateurs

Funda
Funda
Lees verder
"Door het verhaal van IT4Kids ontdekte ik dat je ook goed kan doen met hardware. Afgeschreven hardware heeft voor ons geen waarde, maar voor anderen wel. Wij supporten IT4Kids, omdat wij op deze manier kunnen bijdragen om ieder kind in Nederland te laten sporten. Een prachtig doel."
FitForMe
FitForMe
Lees verder
"Ik vind het mooi dat naast dat kinderen een sportkans krijgen, de gedoneerde apparatuur een tweede leven krijgt. IT4Kids is een mooie bestemming voor onze niet gebruikte hardware, de manier waarop het geregeld wordt is heel prettig en professioneel. Hoe mooi is het als je enerzijds ontzorgd wordt en anderzijds iets goeds kunt doen.”
ADP Nederland
ADP Nederland
Lees verder
"De donatie in samenwerking met N.E.C. Maatschappelijk en Quiet was onze eerste donatie aan IT4Kids, maar vanaf nu gaan we jaarlijks doneren. Ik zou graag andere bedrijven enthousiasmeren om zelf ook eens contact op te nemen met IT4Kids!"
Beelen
Beelen
Lees verder
"Wij willen waarde toevoegen aan de Nederlandse samenleving en dat kan door afgeschreven hardware te doneren, want onderschat hier niet de waarde van. Het is mooi om te zien dat het inzamelen van afgeschreven hardware in beweging blijft bij ons op kantoor. Wij zijn alweer aan het verzamelen voor een nieuwe donatie."
Capgemini
Capgemini
Lees verder
"IT4Kids is een prachtig doel dat kinderen in Nederland kansen biedt. Het begon bij Campgemini met een klein projectje en eindige in een prachtige donatie aan IT4Kids.”
PCI Nederland
PCI Nederland
Lees verder
"Wij willen iets betekenen voor de kinderen in Nederland. We kunnen door onze oude hardware 108 kinderen laten sporten, dat is echt fantastisch! Als PCI doneren wij zelf hardware, maar daarnaast stimuleren wij ook onze klanten om te doneren aan IT4Kids, want de afgeschreven hardware heeft een onschatbare waarde."
Young Capital
Young Capital
Lees verder
"Onze afgeschreven hardware doneren wij maandelijks aan IT4Kids. Het mooie is dat bijna alles wordt uit handen wordt genomen, zoals het ophalen van de hardware en het gecertificeerd datawipen. Het enige wat wij doen is het verzamelen van de hardware en het klaarzetten voor IT4Kids. Wij zijn heel tevreden en blij dat we een samenwerking hebben voor de langere termijn."
Westers Automatisering & Consultancy
Westers Automatisering & Consultancy
Lees verder
"IT4Kids recyclet alle apparatuur op een verantwoorde manier. Alle data wordt op een zeer zorgvuldige manier verwijdert en na iedere donatie krijgen wij hier een rapport van.”
Jumbo
Jumbo
Lees verder
'Bij Jumbo vinden we vitaliteit heel belangrijk; gezond eten en bewegen horen daarbij. Door het doneren van onze hardware aan IT4Kids nemen we niet alleen op een verantwoorde manier afscheid van oude hardware maar dragen we ook bij aan het stimuleren van bewegen / sporten van kinderen. De passie van Sven Kramer om jeugd en volwassenen te stimuleren om meer te bewegen en een bijdrage te leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport spreekt ons aan. Jumbo als supporter van talent omarmt dit doel graag.'
Previous
Volgende

Meest gestelde vragen

Je leest hier de veelgestelde vragen over het doneren van hardware. Mocht je vraag er niet tussen zitten, neem dan contact op via info@it4kids.com

Laptops, desktops, servers, switches, smartphones, tablets, monitoren en routers. Nu kan het zijn dat je iets hebt staan wat niet in dit lijstje staat. Neem dan gerust contact op met ons.

Bij kleinere aantallen komen al snel de transport- en verwerkingskosten hoger uit dan de waarde van de donatie. Daarom is het vanaf 15 stuks interessant om te doneren.

Dit is helaas NIET mogelijk. Meerdere items van eenzelfde model is het meest waardevol voor het doneren van hardware voor sportkansen. Als particulier heb je vaak een enkel apparatuur, zoals een laptop of tablet. Bij kleinere aantallen komen de transport- en verwerkingskosten hoger uit dan de waarde van de donatie. De ervaring leert hierdoor dat hardware van particulieren minder waardevol is. Mogelijk kan de hardware worden ingeleverd bij een plaatselijke kringloopwinkel.

Ja, dit is mogelijk. Een nieuw doel zal wel worden beoordeeld door IT4Kids of het voldoet aan onze visie en missie. Als wij de waarde van jouw hardware vervolgens doneren aan een ander goed doel dan IT4Kids, maken wij 70% van het bedrag over aan het door jouw gekozen goede doel. 30% komt ten goede van IT4Kids voor de handeling en opbouw van reserves. Neem hierover gerust contact op.

Wij hanteren doorgaans een doorlooptijd van circa 3 weken vanaf het moment dat de hardware is ontvangen.

De waarde van de hardware wordt onder andere bepaald door de specificaties, leeftijd en de fysieke staat. De definitieve waarde van de hardware wordt bepaald na de verwerking en datawipe die door onze verwerkingspartners wordt uitgevoerd. Op basis van de donatiescan kunnen wij vooraf een inschatting maken van de verwachte opbrengst.

De verwerkingspartners van Stichting IT4Kids gebruiken software voor de verwijdering van data. Hiervan ontvang je achteraf de certificaten (per gegevensdrager) als bewijs van verwijdering.

Allereerst geeft de ANBI status aan dat Stichting IT4Kids is gehouden aan een aantal voorwaarden, zoals bijvoorbeeld: 
•    Wij moeten met onze activiteiten het algemeen belang dienen.
•    Wij hebben geen winstoogmerk.
•    Medewerkers van Stichting IT4Kids voldoen aan de integriteitseisen.
•    Wij publiceren jaarlijks onze jaarverslagen en beleidsplannen in het openbaar.

Daarnaast is het mogelijk de donaties naar Stichting IT4Kids van de inkomstenbelasting af te trekken.