10-jarige That's Lease Campagne voor IT4Kids
Interview met Henk Griffioen

IT4Kids werkt met verschillende partijen samen om duurzame sportkansen voor kinderen te realiseren. Zo doneert autoleasebedrijf That’s Lease ter ere van hun 10-jarige bestaan het gehele jaar lang €50,- voor elke nieuw ingekochte elektrische auto. De teller staat inmiddels op 60! Wij spraken Henk Griffioen, oprichter van That’s Lease over onder andere deze actie die bijna afgelopen is.

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Henk en alweer 10 jaar geleden begon ik That’s Lease. Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de mensen om me heen en daarom ben ik ook gepassioneerd lid van de Rotary Club. Ik zet me vooral in voor goede doelen dichtbij huis. Daarbij voel ik me namelijk extra betrokken. Onder andere omdat ik dan ook mee kan praten over wat er uiteindelijk met de middelen gebeurt. Wat ik fijn vind aan de samenwerking met IT4Kids, is dat het geld uiteindelijk ook écht bij de goede doelen terechtkomt.”

Je wilt impact maken dichtbij huis. Is dat voor jou een belangrijke reden om IT4Kids te steunen
“Ja, dichtbij huis en dat je ook enige invloed hebt op het einddoel. Ik bedoel, ik geef liever een hengel weg dan een vis. In andere woorden: ik geef liever middelen aan mensen waarmee ze iets bereiken, dan dat we het doel weggeven. Je moet het middel, sporten, wat goed is voor zowel de fysieke als mentale gezondheid, letterlijk uit het slop trekken. Een mooi voorbeeld: als je weinig geld hebt en je kind heeft een leerachterstand, dan maakt dat het extra moeilijk. Onze zoon had privéles en dat kost serieus geld. Wat ik daarmee wil zeggen, is dat je eigenlijk een beetje aan de goden bent overgeleverd als je de middelen niet hebt. Ook in Nederland. Met sport is dat hetzelfde. Daarom spreekt IT4Kids mij ontzettend aan.”

Waarom vind je het belangrijk om als bedrijf een goed doel te steunen en een maatschappelijke bijdrage te leveren?
Het gaat mij in eerste instantie om het voorzien in levensbehoeften. Daarnaast vind ik dat de uitspraak ‘Als je niet kunt delen, kun je niet vermenigvuldigen’ klopt als een bus. Ik vind, dat als je net als ons goed de kost verdient, je ook iets mag teruggeven aan de maatschappij. Ik ben altijd van het delen. Natuurlijk ben ik me er ook van bewust dat als je zakelijk niet succesvol bent, je het niet of minder makkelijk doet.”

“Ik ben van mening dat sport een belangrijk onderdeel is in het leven van een kind en de toekomst van het kind."

Hoe is de 10-jarige campagne voor IT4Kids ontstaan?
Je maakt zo’n campagne eerst schaalbaar. Je kunt twee dingen doen: eenmalig een bedrag doneren of de donaties het hele jaar door laten lopen. Dat laatste vonden we leuk. Zo konden we namelijk af en toe een tussenstand geven en een beetje herrie maken om mensen te enthousiasmeren. “Als je leaset bij That’s Lease, steun je ook een goed doel”.

Met de actie haken jullie ook in op duurzaamheid. Hoe belangrijk is dit?
Belangrijk. Het zit vanaf de eerste dag in ons systeem dat we actief op elektrische auto’s sturen. Sterker nog: sturen op auto’s met een lage CO2-uitstoot is één van onze pijlers. Dat kan je op twee manieren benaderen. Omdat je ergens moet beginnen, ga ik tegenwoordig best vaak op de fiets naar de zaak.”

Wat hoop je te bereiken door IT4Kids te steunen? 

Ik ben van mening dat sport een belangrijk onderdeel is in het leven van een kind en de toekomst van het kind. Kinderen gaan door te sporten beter leren, een opleiding volgen en dat brengt ze later in het leven meer succes. Ik vind het mooi dat ik hier aan kan bijdragen.

Bedankt That’s Lease voor deze prachtige actie en jullie trouwe support aan IT4Kids. De laatste dagen van de actie zijn ingegaan.