Nieuwe IT4Kids vertegenwoordiger: Anna Valkenburg!

Anna Valkenburg versterkt sinds april 2022 met haar ambassadeurschap het IT4Kids team. In haar leven staan haar gezin; een modern family met 6 kinderen, werk in de IT-branche en bewegen centraal en dat sluit naadloos aan bij de stichting. Zij wil graag betrokken zijn bij IT4Kids en zal onder andere als een ware supporter IT4Kids onder de aandacht brengen in het bedrijfsleven en deelnemen aan RvA meetings met haar kennis in de IT en liefde voor sport. Wij zijn blij dat we Anna op deze manier aan ons team kunnen toevoegen. Bij deze stellen wij haar graag aan je voor!

Wat betekent bewegen en sport voor jou? Ik vind sporten onwijs leuk, vooral als er een bal in het spel is. De bal en het spelelement zijn voor mij de echte motivator in de sport. Ik ren gerust 8 km op het hockeyveld, maar 8 km hardlopen vind ik toch wat anders. Naast fanatiek hockeyer, golf ik ook graag en ben ik begonnen met padel en kickboxtraining. Daarnaast ben ik veel te vinden in en om de zee -en sta ik graag bij mijn kinderen langs het sportveld.

 

Waarom heb jij je verbonden aan IT4Kids? Ik vind het belangrijk om mijn vrije tijd goed te besteden. Om een bijdrage te kunnen leveren aan een betere samenleving, maar ook omdat ik het fijn vind mijn ervaring en kennis met anderen te mogen delen en overdragen. In Nederland is er nog zoveel armoede, je hoeft niet altijd groots of wereldwijd te beginnen. IT4Kids focust zich op Nederland en IT, sport en kinderen dit zij raakvlakken waar ik heel veel mee heb. Onze kinderen kunnen altijd sporten, maar voor veel kinderen is dat niet zo. Ik wil graag helpen aan de missie van IT4Kids, zodat ieder kinder ook de sportkans krijgt, die mijn kinderen krijgen. Dat ook zij het geluk en plezier kunnen ervaren van sport.

 

Vind je geluk en plezier het belangrijkste aan sportkansen voor kinderen? Voor de ontwikkeling van kinderen vind ik alle sporten belangrijk, als kinderen jong zijn is het belangrijk en veilig als ze kunnen leren zwemmen wat ook heel goed is voor hun ontwikkeling in motoriek, om op een speelse manier kennis te kunnen maken met dans- ballet- vechten- judo maar ook om je lichaam goed te leren kennen qua kracht en prestaties is goed voor je zelfvertrouwen, waardoor je gezond en sterk kan opgroeien.

Teamsporten vind ik persoonlijk het interessants en vooral goed als kinderen wat ouder worden. Je leert door teamsporten samenwerken, verliezen, winnen en incasseren. Je bouwt conditie en kracht op en leert samen te werken, dat ieder zijn eigen rol en verantwoordelijkheden heeft in een team. Dit zijn waardevolle eigenschappen waar je de rest van je leven, professioneel maar ook privé veel aan hebt. 

Je zegt in mijn vrije tijd wil ik wat goeds doen, volgens mij zit je nooit stil he? Nee dat klopt inderdaad. Ik ben graag bezig. Ik werk al mijn hele carrière fulltime en heb het momenteel erg naar mijn zin bij Bexter een Softwareproducent waar wij een platform hebben ontwikkeld wat TrackOnline heet en wat bijdraagt aan het verduurzamen van de logistieke keten. Uiteraard geniet ik van mijn gezin en zitten wij op zondag vaak met 10 of meer personen aan tafel. Omdat wij dicht bij zee wonen heb ik het geluk en onze hond ook, om elke dag even op het strand te kunnen wandelen. Wij zijn ook lid van de surfclub en proberen af en toe op een plank te staan, wat bovendien misschien wel leuk is om te vertellen, is dat ik tijdens de Covid lockdown periode, samen met een vriendin een nieuwe hobby heb ontdekt: garnalenvissen. De garnalen liggen hier, in het goede seizoen gewoon voor het oprapen! Wat natuurlijk ook weer duurzaam is want dan hoeven ze niet eerst over de halve wereld vervoerd te worden om gepeld te worden. Bovendien smaken de garnalen echt bijzonder lekker als ze zo vers zijn.

 

Hoe wil jij je inzetten als ambassadeur voor IT4Kids? Wat ik hoop te bereiken is meer zichtbaarheid en naamsbekendheid voor IT4Kids en ik wil graag mogelijkheden creëren bij bedrijven. Vanwege mijn werk kom ik veel in contact met IT-bedrijven en IT-managers en binnen dit netwerk wil ik aandacht creëren voor IT4Kids. Uiteindelijk met de hoop dat zij de stichting net zo waardevol vinden en hun afgeschreven hardware gaan doneren.

 

Welkom Anna!