Capgemini doneert aan IT4Kids!

Capgemini Nederland heeft dit jaar voor het eerst een donatie gemaakt aan IT4Kids. Wij spraken Annelies Hermens, Group Environment Compliance Lead en Madelène Klaasen Bos, Head of Cloud & Edge practice VP bij Capgemini over onze samenwerking.

Het consultancybedrijf heeft maar liefst 800 laptops gedoneerd waarmee wij kinderen een sport- en leerkans geven d.m.v. het initiatief Doneereenleerkans.nl. De wereldwijde marktleider op het gebied van consulting, technologische diensten en digitale transformatie doet veel aan duurzaamheid en wil op diverse manieren maatschappelijk betrokken zijn.  

Donatie aan IT4Kids is 1 van de 23 maatschappelijke ideeën Capgemini moedigt medewerkers aan om zich actief in te zetten voor de gemeenschappen. Tijdens de COVID-19 situatie zijn de acties voor de maatschappij sterk toegenomen en de medewerkers, wereldwijd, willen helpen waar dat kan. Madelène: ”Met Stronger Together willen we wat betekenen voor anderen. Iedereen kan zijn of haar ideeën melden. Tijdens corona hebben we in Nederland al 23 ideeën van onze medewerkers gerealiseerd. Het is mooi dat mensen maatschappelijk betrokken zijn en dat we daar ook echt iets mee kunnen doen.”

Annelies vult haar aan: “De donatie aan IT4Kids is hier een mooi voorbeeld van. Dit is een initiatief van onze collega Clive Samuels. Het begon met een klein projectje en eindige in een prachtige donatie aan IT4Kids. Hij had een stapel oude tablets die hij zelf o.a. had ontsleuteld en schoongemaakt. Deze tablets heeft hij aan een school geschonken toen thuisonderwijs noodzakelijk was vanwege het coronavirus. Hij zag hoe blij de kinderen waren met de tablets en dat triggerde hem om uit te zoeken wat er gebeurt met de hardware van Capgemini. Clive kende Jordy Kool (oprichter IT4Kids) en heeft direct contact opgenomen met IT4Kids. Zodoende is de samenwerking tussen ons eigenlijk ontstaan.”

Madelène: “Clive is ook een collega die heel enthousiast is, voor anderen wil zorgen en vooral jonge mensen wil helpen. Hij is zelf in een situatie opgegroeid waar niet alles vanzelfsprekend was en het is prachtig dat hij zich nu hard maakt voor mooie projecten, zoals de samenwerking met IT4Kids, om kinderen te helpen voor wie sport en een laptop niet de standaard is.”

Annelies: “IT4Kids is een prachtig doel dat kinderen in Nederland kansen biedt. De actie Doneereenleerkans.nl die IT4Kids heeft gelanceerd in een moeilijke en onzekere tijd, sluit volledig aan bij wat wij doen. Als Capgemini willen we digitale kansen bieden en hier het verschil in maken.”

Bedankt voor de geweldige donatie Capgemini!