DHL Parcel helpt mee aan het vergroten van een
goede toekomst voor kinderen

Het grootste logistiekbedrijf wereldwijd is een belangrijke partner van IT4Kids. DHL Parcel maakt het mogelijk dat iedereen in Nederland gratis en gemakkelijk zijn of haar hardware kan opsturen voor een leerkans. Naast dat ze logistiek partner zijn, is DHL Parcel supporter van IT4Kids en doneren ze hardware voor een sportkans. Wij spraken Stéphanie Ganzeboom-Weterings over onze samenwerking. Zij is als CSR & Event Manager verantwoordelijk voor alle interne en externe events en voor DHL Cares, de goede doelen stichting van DHL Parcel Benelux.
Hoe selecteren jullie de goede doelen en initiatieven die jullie ondersteunen?
Wij krijgen heel veel verzoeken van onze medewerkers, maar ook van buiten de organisatie. Aan onze medewerkers willen we steun verlenen om bij te dragen aan hun goede doelen. Alle initiatieven moeten bij voorkeur een link hebben met het bedrijf, logistiek of dus met een medewerker, en aan minstens één van onze drie pijlers vanuit de MVO-strategie voldoen: GoGreen, GoHelp of GoTeach. Bij de stichting DHL Cares worden de initiatieven ingediend en wij beoordelen of het aansluit bij DHL Parcel en of we het gaan steunen. Zo zijn we ook IT4Kids gaan helpen.
 
Zijn jullie dan ook via een medewerker in aanraking gekomen met IT4Kids en doneereenleerkans.nl?
Net als IT4Kids zijn wij verbonden aan FC Utrecht. IT4Kids als partner van FC Utrecht Maatschappelijk en wij als  lid van de FC Utrecht Business Club. Dit is het zakelijk netwerk van de voetbalclub. Hier hebben we elkaar ontmoet en zo is het balletje gaan rollen, want IT4Kids sluit perfect aan bij DHL en onze eerdergenoemde pijlers! Naast de samenwerking voor doneereenleerkans.nl steunen wij IT4Kids ook door hardware te doneren. Zo hebben wij eerder een grote actie gedaan. Samen met FC Utrecht, waar wij logistiek partner van zijn, en aanvoerder Willem Janssen hebben wij onze eigen oude hardware gedoneerd aan IT4Kids.
 
Waarom zijn jullie logistiek partner geworden van Doneereenleerkans.nl?
Doneereenleerkans.nl en DHL Parcel delen hetzelfde doel, een uiterst belangrijk doel, namelijk de kansen van jongeren op een goede toekomst vergroten. Dit doen we wereldwijd met onze bijdrage aan allerlei lesprogramma’s via ‘GoTeach’ maar ook in Nederland. En zeker in deze tijd, van het coronavirus, is het urgent en wordt het alleen maar belangrijker. Doneereenleerkans.nl sluit hier perfect bij aan, want hierdoor krijgen kinderen toch de mogelijkheid om te leren vanuit huis.
 
Daarnaast past het ook nog bij onze pijler ‘GoGreen’, want de laptops krijgen op deze manier een tweede kans. Als we kunnen bijdragen aan educatie en het milieu, dan klopt het helemaal bij onze strategie en visie. En hoe wij als grote organisatie in de maatschappij staan.
 
Voor de consument is het heel gemakkelijk om gratis hardware via jullie servicepunten op te sturen, maar kan je iets vertellen over het proces/systeem aan de achterkant? Dat is vast niet zo gemakkelijk…
Natuurlijk! Dit is ook zo mooi, dat wij met onze expertise IT4Kids kunnen helpen met het realiseren van de doelen, waaronder zoveel mogelijk kinderen in Nederland een leerkans geven. Een collega heeft alles in ons huidige systeem ingeregeld. Daarnaast hebben we alle 3.000 servicepunten geïnstrueerd, zodat zij precies weten wat ze moeten doen als iemand hardware komt afleveren. De hardware moet dan wel goed verpakt zijn en je ontvangt een codewoord waarmee je het gratis via ons kan versturen. Iedere dag worden de pakketten bij de servicepunten opgehaald, inclusief de hardware voor doneereenleerkans.nl. Die gaan dan mee in het proces en komen zo bij IT4Kids terecht om vervolgens te verspreiden onder de kinderen.
 
Wat levert onze samenwerking op?
Wij zoeken verbinding met elkaar en het is mooi dat wij elkaar hebben ontmoet bij de FC Utrecht Business Club. Samen komen we tot hele mooie dingen. Wij en met elkaar lossen we het probleem niet op, maar we kunnen wel een bijdrage leveren aan thuisonderwijs voor kinderen. En verder is de samenwerking met IT4Kids heel flexibel en snel. Niet lullen, maar poetsen. Echt mooi dat we alles voor doneereenleerkans.nl in een week hebben kunnen optuigen. Dit zijn de positieve activiteiten om te doen, in een tijd waarin we te maken hebben met niet altijd even goed nieuws zijn dit dé projecten waar je blij van wordt!