IT4Kids geeft kinderen de kans om winnaars te worden!
In gesprek met Erik Hiep, auteur van How to get winners, not whiners

How to get winners, not whiners is de titel van het boek dat ondernemer Erik Hiep heeft geschreven. In zijn boek verklapt hij de componenten die nodig zijn om als bedrijf te winnen. Een gedeelte van de verkoopopbrengsten schenkt hij aan IT4Kids. Als stichting zijn wij super dankbaar voor deze bijdrage en wij vroegen hem onder andere hoe het idee is ontstaan om een deel van de opbrengst van zijn boek te doneren aan IT4Kids.

In het boek is jarenlange en wereldwijde ervaring en kennis van Erik Hiep te lezen. Hij heeft al 20 jaar een consulting bedrijf, The Next Level, waarbij hij bedrijven helpt om een winnaar te zijn en te blijven. Vergelijk het met de Olympische Spelen. Een keer winnen is mooi, maar een winnaar blijven is heel hard werken. Naast een goed product of sterke dienstverlening is veel nodig waaronder ambitie, energie en actie. Zijn belangrijkste boodschap voor de lezer is:

“Het moet eenvoudig zijn. De kracht van eenvoud wordt vaak onderschat of vergeten. Wat ik zie is dat overal ter wereld veel zaken eigenlijk onnodig complex worden gemaakt of gehouden. De focus zou eigenlijk moeten zijn hoe kunnen we dit zo eenvoudig en simpel mogelijk ontwerpen? Dan gaat de kans om te winnen enorm omhoog. Eenvoud is een enorm belangrijke succesfactor. Het is echter niet makkelijk om iets eenvoudig te maken of te houden…. Dat kost vaak kracht, energie en focus.”

Jordy Kool een van de winnaars in zijn boek
Voor het boek heeft Erik een tiental ‘business leaders’ geïnterviewd “Ik wilde de aspecten horen die voor deze leiders belangrijk zijn om te winnen. Het is altijd interessant om van winnaars te leren. Zij weten immers hoe je moet winnen…  “

Een van de ondernemers die terugkomt in het boek is Jordy Kool, oprichter van IT4Kids. Erik: “Ik vind Jordy echt een winnaar, onder andere omdat hij heel goed kan delen. Hij deelt zijn rijke ervaring, opgedane kennis en vindingrijkheid heel makkelijk aan anderen. Dat voegt veel waarde toe en is iets heel moois. Ik heb mijn boek ook geschreven om mijn ervaringen te delen in de hoop dat zoveel mogelijk mensen de vruchten ervan kunnen plukken. Door een gedeelte van de opbrengst te doneren aan IT4kids kan ik Jordy weer ondersteunen bij zijn prachtige goede doel dat hij echt heel mooi omarmt.”

Kinderen de kans geven om winnaars te worden
In het boek staat beschreven welke zaken je als leider moet doen om het hele proces van winnen in gang te zetten. Een winnend bedrijf kenmerkt zich door het streven naar meer en beter. En daar past IT4Kids heel goed bij.

“Jordy en de stichting willen de kinderen laten winnen in het leven. Hoe maak je winnaars van kids? In het leven is het heel belangrijk om bezig te zijn met je lijf en geest. Door te sporten ontdek je vaak hoe je kunt winnen. Durf ik dit? Kan ik dit? Het gevoel hebben dat als je de juiste dingen doet, dat je kan winnen. IT4Kids geeft kinderen, die door financiële of fysieke beperkingen anders geen sportkans hebben, de kans om winnaars te worden. Dat vind ik ijzersterk aan IT4Kids en daar draag ik op deze manier graag aan bij”, vertelt Erik.

Dankjewel Erik!