Door het verhaal van IT4Kids ontdekte Funda dat je ook goed kan doen met hardware

Elke maand weten 5 miljoen unieke bezoekers Funda te vinden. Het is één van de grootste vastgoedplatformen in de wereld. Een merk dat ook streeft naar duurzaamheid en dat zich inzet voor gelijke kansen. Funda is een trouwe supporter van IT4Kids en doneert met regelmaat afgeschreven hardware voor duurzame (sport)kansen voor kinderen, voor wie sporten niet vanzelfsprekend is door financiële of fysieke beperkingen. Quintin Schevernels, CEO van Funda, vertelt hier meer over.

Ben je een sporter?Als het om sport gaat ben ik fanatiek. Hardlopen, fietsen, skiën en tennis. Tijdens mijn jeugd was ik vooral op de tennisbaan te vinden. Ik was behoorlijk competitief aangelegd. Ik heb drie kinderen die allen sporten; hockey, voetbal en tennis. Door mijn zoon ben ik weer lid geworden van een tennisvereniging. Het is ongelofelijk leuk om met hem op de fiets te springen naar de tennisbaan.

Vind je sport belangrijk voor jezelf en kinderen?

Sporten is natuurlijk erg gezond, maar ik vind sporten ook heel veel plezier geven. Als sporter ontwikkel je echter vaardigheden die je later op een andere manier tegenkomt in je leven. Bij tennis moest ik altijd veel nadenken over tactiek en leerde ik omgaan met de spanning van wedstrijden. Sport heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind en sporten is gezond.

 
Het is bijvoorbeeld beter dan thuis achter een scherm te zitten. Naast de gezondheidsaspecten is het goed voor de sociale en geestelijke ontwikkeling. Kinderen ontdekken hun talenten, ontmoeten vriendjes, beleven plezier en kunnen gepassioneerd raken voor sport. Voor kinderen die uit een gezin komen waar het moeilijk is, kan sport een fijne afleiding zijn van alle andere zorgen en problemen die ze helaas toch meekrijgen. Het is mooi dat je een grote groep kinderen aan het sporten kan krijgen. 
 
Waarom is Funda supporter geworden?
Tijdens één van onze zakentrips vertelde Jordy Kool, founder van de stichting, mij over IT4Kids en dat zette mij aan het denken. De hardware die wij over hadden bij Funda verkochten wij voor een lage prijs aan het personeel. Dat is natuurlijk leuk voor het personeel, maar het heeft niet heel veel impact. Door het verhaal van IT4Kids ontdekte ik dat je ook goed kan doen met hardware. Afgeschreven hardware heeft voor ons geen waarde, maar voor anderen wel. Het belangrijkste is dat je een groep kan helpen die het echt heel hard nodig heeft en dat het kinderen zijn die je kan helpen door middel van sport spreekt mij enorm aan.

“Afgeschreven hardware heeft voor ons geen waarde, maar voor anderen wel.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor Funda?

Duurzaamheid is absoluut belangrijk. Op diverse manieren streven wij naar duurzaamheid. Al onze marketingmaterialen zijn milieuvriendelijk, denk hierbij aan papier, pennen en sleutelhangers. Dit is een klein voorbeeld wat iedereen gemakkelijk kan toepassen. Het doneren van hardware aan IT4Kids kan elk bedrijf ook gemakkelijk doen voor circulaire IT. Een ander voorbeeld is dat wij projecten steunen die onder andere bossen planten in Nederland en Afrika. Daarnaast kiest het personeel jaarlijks rond kerst een project dat wij steunen. Dat is ons kerstpakket. Het is een project dat altijd te maken heeft met ‘stenen’ en in een land waar mensen het heel moeilijk hebben. Funda is een relatief groot merk, maar niet een heel groot bedrijf. Dat geeft ons enige bescheidenheid, maar wij zetten ons wel heel graag in voor gelijke kansen op de wereld en denken aan het milieu.

 

Wat wil je als afsluiter zeggen?

Uiteindelijk supporten wij IT4Kids, omdat wij op deze manier kunnen bijdragen om ieder kind in Nederland te laten sporten. Een prachtig doel en wij zijn op dit moment hardware aan het verzamelen om te doneren aan IT4kids.

Quintin Schevernels is al ruim drie jaar CEO van Funda.
Iedere maand komen gemiddeld 5 miljoen mensen op Funda, één van de grootste websites van Nederland. Funda is sinds een trouwe supporter van IT4Kids door afgeschreven hardware te doneren waarvan de waarde naar sportkansen voor kinderen gaat.