Gert Jakobs is ambassadeur van IT4Kids

Voormalig profwielrenner, vader, opa en vanaf nu is hij ook ambassadeur van IT4Kids. Wij zijn verheugd dat Gert Jakobs, IT4Kids wil vertegenwoordigen en ons wil helpen bij de missie: ieder kind verdient een duurzame (sport)kans.
Gert Jakobs heeft de kans gehad om zijn talent te ontdekken: wielrennen. Zijn ouders hebben hem vroeger alle handvaten en tools gegeven om het wielrennen te ontdekken. Hierdoor werd hij uiteindelijk profwielrenner en heeft hij mee kunnen doen aan de Olympische Spelen, meerdere malen aan de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en alle andere grote klassiekers. Met veel trots kijkt hij terug op zijn wielercarrière. Voor hem was dat toentertijd als vanzelfsprekend, maar hij beseft nu dat het helemaal niet vanzelfsprekend is. Eén van zijn kinderen fietst ook en hij ziet hoeveel dit kost. Het is een dure sport.

Gert Jakobs is ambassadeur, omdat….

“Ik denk dat er heel veel kinderen zijn die wel willen wielrennen of een andere sport willen beoefenen, maar waarvan de ouders niet de capaciteit hebben om dat hun kind te bieden. Deze kinderen bereiken bijvoorbeeld niet een stabiele basis op de arbeidsmarkt, omdat ze niet de juiste handvaten en tools hebben of ze kunnen hun talenten niet ontdekken, zoals ik dat wel heb kunnen doen. Een kind kan er niets aan doen in welke situatie hij/zij geboren is, maar het heeft wel grote invloed op het feit of een kind kan ontdekken en kan doen wat hij/zij graag wil doen.”

"Ieder kind zou moeten doen wat hij of zij zou willen doen."

“Wij en bedrijven in Nederland kunnen helpen. Hardware is overal beschikbaar en wordt soms gewoon weggegooid. Bedrijven moeten weten dat afgeschreven hardware op een goede manier ingezet kan worden. Dat je er echt iets goeds mee kan doen. Dat moeten mensen weten en ik wil helpen om hier aandacht voor te krijgen, zodat zoveel mogelijk kinderen hun dromen kunnen verwezenlijken. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend, maar voor heel veel kinderen niet”, aldus Gert Jakobs. Welkom in het ambassadeursteam van IT4Kids!

Gert Jakobs is voormalig profwielrenner die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en die de ronde vier keer uitreed. Jakobs werd gezien als superknecht. Altijd fietste hij in dienst van de ploeg. Gert zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Zijn carrière en zijn leven kende vele diepte- en hoogtepunten. Sinds juni 2020 is hij ambassadeur van IT4Kids.