Interview met onze nieuwe partner: PCI Nederland

Alona Balaba is Manager Purchasing en Contracting bij PCI Nederland. Wij spraken haar over onze nieuwe samenwerking, want sinds kort is PCI Nederland een supporter van IT4Kids en dat op een bijzonder mooie wijze, want naast hun eigen donaties stimuleren ze ook hun klanten om IT4Kids te supporten. Een perfect match, want PCI Nederland heeft hardware als core business. Zij helpen bedrijven met het optimaliseren van de werkomgeving: zorgen voor de beste informatie- en communicatiestromen, volgens de laatste technologieën. Kom meer te weten, door het interview met de sportieve en enthousiaste Alona te lezen.
Laten we gelijk beginnen met jullie eerste en prachtige donatie van afgelopen maand. Jullie hebben 50 kinderen een sportkans gegeven! Waarom is dit voor jullie belangrijk?
Tijdens het coronavirus zijn we partner geworden, omdat we op diverse manieren kinderen in Nederland willen helpen. We hebben eerst een geldbedrag gedoneerd aan IT4Kids, omdat hardware doneren even lastig was. Maar met dit geldbedrag kunnen we ook in deze tijd een bijdrage leveren om kinderen te laten sporten, want zeker nu is dat ook belangrijk. Inmiddels staat er ook een eerste kar met hardware klaar om opgehaald te worden door IT4Kids. De doelgroep, kinderen die opgroeien in een gezin met financiële problemen, groeit juist hard door het coronavirus.
 
Je geeft aan dat jullie specifiek de kinderen in Nederland willen helpen. Wat is jullie gedachte hierachter?
Wij hebben een eigen stichting, Stichting DLW, die is opgericht door het bestuur en hiermee steunt PCI verschillende doelen die zich focussen op kinderen tot 18 jaar die (extra) zorg nodig hebben. Samen met onze medewerkers, partners en leveranciers zetten we bijvoorbeeld verschillende acties op voor goede doelen. De ene keer is dat voor onderzoek naar een kinderziekte, maar dat kan ook voor een aangepaste fiets zijn waarvan de kosten niet gedekt worden door de verzekering. Eigenlijk willen we kinderen gewoon helpen om zijn of haar welzijn en gemoedtoestand te verbeteren. De samenwerking met IT4Kids is voor mij dan ook meer dan logisch en super mooi dat we zo voor een langere termijn kunnen helpen.
 
Wat hopen jullie te bereiken met onze samenwerking?
We willen iets betekenen voor de kinderen in Nederland. Als PCI gaan wij zelf hardware doneren om kinderen een sportkans te geven, maar we willen ook onze klanten op de hoogte brengen over IT4Kids en hun stimuleren om ook te doneren. Wij hebben onwijs veel klanten, die hardware bij ons afnemen. Oude apparatuur ruilen we bij de klanten om in nieuwe apparatuur en het zou natuurlijk fantastisch zijn als we de verouderde hardware aan IT4Kids kunnen doneren. De eerste klant heeft gelijk onwijs leuk gereageerd en al een printer gedoneerd! Hoe meer klanten wij kunnen inspireren, bewust maken van het feit dat afgeschreven hardware een grote waarde heeft, hoe meer kinderen we samen een duurzame sportkans kunnen geven.
 
Volgens mij hebben jullie hier ook al een hele aanpak voor, om de klanten te inspireren. Hoe gaan jullie dat doen?
Onze projectmanagers hebben daar een belangrijke rol in. We zijn nu bezig om al onze eigen medewerkers op de hoogte te brengen. Voor de projectmanagers hebben we onder andere een flyer/document gemaakt die ze kunnen uitdelen bij klanten. Dit maakt het wat gemakkelijker om de klanten te informeren. En we geven aan IT4Kids aandacht op onze website en social media kanalen. Zo hopen we meerdere klanten vanuit ons te kunnen koppelen aan IT4Kids.
 
Het laatste wat je nog wil zeggen….
IT4Kids zet zich in op veel goede manieren, waaronder het circulaire aspect. Iets waar wij en onze fabrikanten ook veel mee bezig zijn. Maar wat voor ons misschien wel doorslaggevend was om voor lange termijn partner te zijn, is dat kinderen een duurzame sportkans krijgen. Het gaat niet om een eenmalig potje voetbal, maar dat een kind een geheel jaar kan voetballen, als voorbeeld.