Interview met supporter The Valley, Roel Gijsbers

Het Amsterdamse strategische merkbureau The Valley is een belangrijke supporter van IT4Kids. Als ‘Total Brand Agency’ ondersteunen ze ons met hun kennis en expertise en daarnaast doneren ze ook nog eens hardware. Wij vroegen aan Roel Gijsbers, Head of Service bij The Valley, hoe hij het vindt om samen te werken met IT4Kids.
Kan je iets vertellen over je rol bij The Valley?
Ja natuurlijk! Ik werk hier al 14 jaar en dat is niet voor niets. Ik ben verantwoordelijk voor verschillende klanten bij The Valley, maar met name voor de sport gerelateerde accounts. De diversiteit bij The Valley is enorm en geen dag is hetzelfde. We zijn altijd bezig met de nieuwste dingen binnen ons werkveld. Eén van onze klanten is bijvoorbeeld FC Utrecht. 2,5 jaar geleden zijn we in contact gekomen en nu hebben we een online platform gecreëerd waarbij de fans voorop staan. Bij ons staan mensen sowieso altijd centraal, en dat zie je terug in de klanten, projecten en hoe wij werken.
 
FC Utrecht is een goede partner van IT4Kids, kennen jullie IT4Kids ook door FC Utrecht?
Vorige zomer speelde FC Utrecht in Mostar voor de Europa League en daar heb ik Jordy en Lara (van IT4Kids) ontmoet. We hadden direct een klik en spraken af op kantoor om eens verder te praten wat we voor elkaar kunnen betekenen. En zo is onze samenwerking begonnen en komen we elkaar nog steeds vaak tegen bij FC Utrecht. Begin dit jaar waren we bijvoorbeeld ook samen bij het trainingskamp.
 
Waarom is The Valley supporter van IT4Kids geworden?
De doorslag om supporter te worden van IT4Kids was in eerste instantie het persoonlijke contact met het team van IT4Kids. Dat was van begin af aan goed en ik merkte direct dat zij zich met hart en ziel inzetten voor hun goede doel. Maar we zijn ook supporter omdat we geloven in wat IT4Kids doet. Het is een heel concreet doel: kinderen helpen in Nederland. Toen ik hoorde dat 1 op de 8 kinderen in Nederland niet de mogelijkheid heeft om te sporten… Dat was echt een eye-opener. Als ik dan kijk naar de klas van mijn zoontje, dan kunnen 4 kinderen dus niet lid worden van bijv. de voetbalclub. Terwijl sport zo belangrijk is; het verbroedert, het is een sociale aangelegenheid en in een team zijn alle kinderen gelijk. Iedereen loopt in hetzelfde sporttenue en het maakt niet uit welke achtergrond je hebt, er is geen onderscheid en dat is zo mooi aan sport.
 
Heeft sport ook een belangrijke rol in jouw leven gehad op jonge leeftijd of misschien nog steeds?
Ik ben op 6-jarige leeftijd begonnen met voetballen, inmiddels is het recreatief kickboksen geworden. Een paar jaar ben ik ook personal trainer geweest, naast mijn baan bij The Valley. Jarenlang heb ik bijvoorbeeld een jongen getraind die hulpbehoevend was. Het was prachtig om zo jongen te begeleiden. Toen ik stopte als personal trainer ben ik hem nog blijven helpen en we hebben nog steeds een aantal keer per maand contact. Je ziet echt wat sport voor hem doet en dat is prachtig. Sinds kort voetbal ik weer, nu in het FC Utrecht Business Club Voetbalteam. Het is met geen pen te beschrijven wat voor band je opbouwt met je team en wat een lol en plezier we hebben. We spelen ongeveer 5x per jaar een wedstrijd met elkaar, voorafgaand een wedstrijd van FC Utrecht. Maar daarnaast spreken we elkaar ook privé.
 
Jullie doen veel voor IT4Kids, kan je uitleggen wat The Valley allemaal doet?
Op verschillende manier willen wij bijdragen aan het doel van IT4Kids. Met The Valley denken wij altijd vanuit het merk en werken we aan exposure. Voor IT4Kids denken we ook graag mee hoe het ‘merk’ sterk neergezet kan worden. Daarnaast hebben we een groot netwerk en werken we voor grote internationale, maar ook lokale merken, waar we IT4Kids onder de aandacht brengen. Zo probeer ik altijd andere bedrijven te triggeren en eventueel contact te leggen tussen een partij en IT4Kids. Zo heb ik bijvoorbeeld PCI Nederland in contact laten komen met IT4Kids en supermooi om te zien dat PCI Nederland nu een grote supporter is geworden.
 
We hebben helaas niet heel vaak hardware dat we kunnen doneren, maar laatst hebben we een mooie donatie kunnen doen door middel van een deel van ons eigen serverpark. Zo proberen we op verschillende manieren een bijdrage te leveren, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen sporten.
 
Hoe vind je de samenwerking tot nu toe?
Ik zie alleen maar een win-win situatie. Dat zoiets simpels, zoveel positieve punten heeft. Je bent als bedrijf van je oude hardware af, het wordt helemaal veilig gecleand waar we ook netjes een bewijs van krijgen en de afhandeling is heel gemakkelijk. We worden totaal ontzorgd, het is voor ons logisch dat wij het doen. En dit super makkelijke proces is goed voor milieu en economie. En het allerbelangrijkste, je geeft kinderen een duurzame sportkans, want het gaat echt om structureel sporten waar de kinderen plezier hebben, vriendjes ontmoeten en lekker in beweging zijn.
 
Tot slot….
Een prachtig doel, met leuke mensen die zich met hart en ziel inzetten. De naam IT4Kids is niet heel laagdrempelig maar de organisatie wel! En het is meer dan alleen hardware doneren, want je geeft kinderen de kans om #skills4life te ontwikkelen.