Levi Rigters is ambassadeur van IT4Kids

Het kickboksen heeft Levi Rigters op jonge leeftijd geholpen in een moeilijke tijd. Hij is super dankbaar voor wat sport hem toen, maar ook nu als professioneel kickbokser heeft gebracht. Hij wil vooral jongeren helpen door middel van sport, omdat hij zelf heeft ervaren hoe belangrijk sporten is op emotioneel en sociaal vlak. Lees hieronder zijn openhartige reactie op waarom hij ambassadeur is geworden van IT4Kids.

“Ik kon geen push-up”
Levi Rigters vertelt over hoe hij in contact is gekomen met zijn sport, kickboksen: “Op 14-jarige leeftijd had ik mijn eerste kickbokstraining. Tot ongeveer 12 jaar heb ik altijd gevoetbald en daarna heb ik twee jaar lang niets gedaan. Ik werd een beetje lui, ging puberen en liet het sporten versloffen. Gelukkig heeft mijn broer mij meegenomen naar een kickbokstraining en dat was afzien! Ik had geen conditie meer, ik kon geen push-up, maar ik ben nooit meer gestopt. Mijn eerste training was bij Jamal Karrouche, nog steeds is hij mijn trainer, echt een vaderfiguur voor mij.”

Van vervelende puber naar wereldkampioenSport heeft voor Levi een zeer belangrijke rol gehad. “Ik was een vervelende puber, mijn ouders waren gescheiden en dat reageerde ik vooral thuis af. Ik maakte vaak ruzie en was zeker niet de makkelijkste. Het kickboksen zorgde ervoor dat ik veel rustiger werd, want ik kon mijn energie en frustraties kwijt in de trainingen. Ik leerde discipline hebben en dat hard werken beloond wordt.” 

De droom van Levi
“Sinds 2020 sta ik onder contract bij Glory en vorig jaar december mocht ik debuteren bij de Glory 76. Mijn doel is om voor mijn 28ste (nu 26 jaar) de plek van Rico Verhoeven over te nemen en de nummer één te zijn. Ik sta nu nummer vier op de ranglijst bij Glory en ben hard aan het trainen om mijn doel te behalen”, vertelt Levi. .

"Ik wil hun, en dan vooral probleemjongeren, heel graag helpen door middel van sport."

Ambassadeur van IT4KidsLevi: “In de toekomst zou ik heel graag iets oprichten waarbij ik dagbesteding kan bieden voor jongeren. Sport heeft mij zoveel gebracht en ik weet wat het andere jongeren kan brengen in soortgelijke situaties. Ik wil hun, en dan vooral probleemjongeren, heel graag helpen door middel van sport. Ik was ook zo kind vroeger. IT4Kids sluit erg mooi aan bij mijn ambities. Sport voor ieder kind en daarmee kinderen de kans geven om #skills4life te laten ontwikkelen.”

 

Welkom bij het team Levi!

Levi Rigters
26 jaar
Nederlands kickbokser
Twee keer wereldkampioen
Nummer vier op de Glory ranglijst
Zijn doel is om voor zijn 28ste de nummer 1 te zijn
Sinds november 2021 IT4Kids ambassadeur