Interview met Liesbeth Pruijs, lid Raad van Advies

Liesbeth Pruijs heeft in Spanje gewoond, op 5300 meter hoogte aan de voet van de Mount Everest gestaan en altijd meerdere ‘jobs’ tegelijk gedaan. Liesbeth Pruijs is een vrouw bij wie mens, maatschappij, sport en hard werken in de genen zit. In 2003 heeft ze samen met haar man The Next Level opgericht, een management & consultancy bedrijf. Daarnaast is ze vanaf het eerste uur lid van de Raad van Advies van IT4Kids. Wij spraken haar over hoe zij IT4Kids verder helpt groeien!

Wat betekent sport voor jou? Sport betekent veel voor mij. Zelf sport doen, maar ook sport kijken. Sport hoort echt bij het leven, net als eten en drinken. Het is goed voor je fysieke gezondheid en je mindset. Het heeft invloed op hoe je in het leven staat, je mate van optimisme, je leert ongelofelijk veel life skills en het is ook nog een grote bron van plezier. Sport is een school of life! Halverwege de coronacrisis heb ik besloten eindelijk te gaan leren golfen. Ik vind het top!! Verder maak ik heel veel kilometers op het strand van Noordwijk, maar ik vind het ook heerlijk om te wandelen in bijvoorbeeld de bergen. Zeker met het wandelen kan ik mijn mind volledig leegmaken.

Je bent directeur geweest van de Krajicek Foundation en dat is één van de goede doelen van IT4Kids. Is de relatie met IT4Kids in deze periode ontstaan?Jordy, de oprichter van IT4Kids, kende ik al langer, maar de relatie is wel versterkt toen ik directeur werd van de Krajicek Foundation. De Krajicek Foundation wil sport & spel bevorderen in de aandachtswijken van Nederland. Dit sluit natuurlijk heel mooi aan bij de missie van IT4Kids. Met de Krajicek Foundation organiseren we jaarlijks het Krajicek Gala. Vanuit The Next Level hebben we Jordy en Lara hiervoor uitgenodigd en dat heeft hen weer geïnspireerd om ook een gala voor IT4Kids te organiseren. Vanaf dat moment is het contact alleen maar verstevigd. De Krajicek Foundation is op een gegeven moment beneficiënt geworden van IT4Kids waarmee ze vanaf het eerste moment het MeidenEvent van de Krajicek Foundation hebben gesponsord. Heel uniek en ik zal IT4Kids altijd dankbaar zijn dat zij dit event van begin af aan heeft omarmt. Het is een evenement dat ik erg belangrijk vind, want iedere boost om meiden in aandachtswijken aan het sporten te krijgen is hard nodig!

Wat is de reden dat je zo nauw betrokken bent bij IT4Kids?Dat is de missie van de stichting: het mogelijk maken dat alle kinderen hun sportieve talent en skills4life kunnen ontwikkelen. Dat vind ik het allerbelangrijkste, dat kinderen die minder mogelijkheden hebben (kinderen uit aandachtswijken) ook kunnen sporten. In Nederland is dit helaas nog een hele grote groep. Dit maakt IT4Kids tot een unieke organisatie!

IT4Kids gaat als een speer vooruit en dat is geweldig om te zien. Het doel van de stichting is fantastisch en het is leuk om mee te kunnen denken over de richting waar IT4Kids naar toe gaat.

Vanaf het eerste uur zit je in de Raad van Advies van IT4Kids, waarom doe je dit zo graag?

Voordat de Raad van Advies er was, dacht ik al mee en brainstormde ik bijvoorbeeld met IT4Kids over de aanpak. Ik vind het superleuk om mee te denken hoe je IT4Kids verder kan laten groeien. De doelgroep van IT4Kids zit echt in mijn hart en ik wil graag mijn kennis en kunde gebruiken, zodat we deze doelgroep kunnen helpen. Vanuit de Krajicek Foundation heb ik ook ervaren hoe belangrijk het is dat kinderen in achterstandssituaties sport en spel aangeboden krijgen.

Welke rol pak jij in de Raad van Advies?

Ik kom volgens mij als enig lid van de RvA uit de goede doelen wereld. Mijn expertise en kennis van hoe goede doelen werken, de keurmerken, waar je moet zijn voor wat, dat wil ik meegeven aan IT4Kids. Een mooi voorbeeld is dat ik een tijdje geleden heb aangegeven dat het goed zou zijn om het CBF-keurmerk aan te vragen, omdat je hiermee laat zien dat je betrouwbaar bent, professioneel werkt en dat je als donateur met een gerust hart kunt schenken aan IT4Kids; dat het klopt. Het is mooi om te zien dat IT4Kids nu middenin het aanvraagtraject zit voor het CBF-keurmerk.

Hoe vind je het om lid te zijn van de Raad van Advies?

IT4Kids gaat als een speer vooruit en dat is geweldig om te zien. Het doel van de stichting is fantastisch en het is leuk om mee te kunnen denken over de richting waar IT4Kids naar toe gaat. Ik word er echt blij van. Het is leuk en gezellig met elkaar, en samen creëren we mooie dingen. Het is ook heel inspirerend om met zo’n diverse groep mensen samen te werken, ieder vanuit zijn eigen talent. Daardoor ontstaan er altijd creatieve ideeën. Het blijft ook niet bij ideeën, want er wordt ook echt iets meegedaan. Adviezen en ideeën worden opgepakt en dat zie ik bijvoorbeeld ook terugkomen in communicatie uitingen. Ik maak graag tijd vrij om zo’n mooie stichting te helpen, zodat we met elkaar IT4Kids verder kunnen laten groeien.

Liesbeth Pruijs heeft in 2003 samen met haar man The Next Level opgericht, een management & consultancy bedrijf. Ruim 4 jaar is ze algemeen directeur geweest van de Krajicek Foundation. Daarnaast is ze vanaf het eerste uur lid van de Raad van Advies van IT4Kids.