Nieuwe IT4Kids ambassadeur Sébastien Dockier

Sébastien ken je waarschijnlijk als Olympisch kampioen. Hij is hockeyer voor het nationale team van België en afgelopen zomer wonnen zij goud in Tokyo. Nederland is voor hem geen onbekend terrein, want hij speelt in Amsterdam voor de club Pinoké en daarvoor heeft hij vijf jaar in Den Bosch gespeeld. Deze topsporter wil als ambassadeur van IT4Kids kinderen stimuleren om te sporten.

De gouden droom
Als professioneel hockeyer leeft Sébastien voor zijn sport. Hij heeft van zijn hobby, zijn werk gemaakt. “Ik geef veel op voor de sport, maar ik krijg er zoveel voor terug. De afgelopen jaren heb ik alles gegeven voor de sport, want ik had maar één doel: goud op de Olympische Spelen. Na het winnen van het EK, het WK en het Olympisch zilver in Rio de Janeiro in 2016 is mijn gouden droom afgelopen zomer uitgekomen”, vertelt Sébastien.

Kinderen stimuleren om te sporten
Zijn vader die altijd heeft gehockeyd heeft hem geïnspireerd om ook te gaan hockeyen. Als vier jarig jongetje stond hij al op het veld. Dat Sébastien bezeten is van sport, is vast geen verrassing. Naast dat hij hockeyt kan je hem ook vinden op de golf- of padelbaan. Met zijn actieve levensstijl wil hij kinderen inspireren om ook te bewegen, want het is zo leuk.

"Het is belangrijk om op jonge leeftijd aandacht te geven aan de motorische ontwikkeling. Ongeacht de thuissituatie, zou ieder kind moeten kunnen sporten."

Aandacht voor motorische ontwikkeling
Wij vroegen wat hij geleerd heeft uit de sport: “Superveel! Door het sporten leer je veel op sociaal en motorisch vlak. Ik heb training gegeven aan kinderen en dan zie je een groot verschil in de ontwikkeling. Als kind was ik altijd buiten in de tuin, maar kinderen zitten nu steeds veel meer binnen voor de televisie of met een tablet. Dit zag ik terug op het veld, waarbij kinderen het bijvoorbeeld moeilijk vinden om een kniehef te maken. Het is belangrijk om op jonge leeftijd aandacht te geven aan de motorische ontwikkeling. Ongeacht de thuissituatie, zou ieder kind moeten kunnen sporten.”

Welkom in het team Sébastien!

Ben je benieuwd naar al onze ambassadeurs? Kijk dan hier!