Nieuwe supporter: YoungCapital

YoungCapital, een online recruitmentbureau met het grootste jongerendatabase van Europa, is sinds eind vorig jaar Supporter van IT4Kids. Wij spraken Rogier Thewessen over onze samenwerking. Hij is één van de drie oprichters van YoungCapital en verantwoordelijk voor de online zichtbaarheid van het bedrijf.

 

Waarom zijn jullie supporter van IT4Kids geworden?
De stichting sprak ons direct aan, omdat we iets willen doen voor kinderen en we hebben alle drie (de eigenaren van YoungCapital) een hart voor sport. Hardlopen, fietsen, kitesurfen en fitnessen doe ik, als sportfanaat, met zoveel plezier. Op jonge leeftijd heb ik mijn sportpassie ontdekt, omdat ik altijd heb kunnen sporten. Veel kinderen in Nederland hebben deze mogelijkheid niet. Als kind moet je lekker veel sporten uittesten, ontdekken wat je wel en niet leuk vindt en misschien wel uitgroeien tot een topsporter. En daarbij maakt sporten gelukkig en draagt het bij aan de ontwikkeling en gezondheid van een kind. Dat je kinderen een sportkans geeft, met hardware die wij als bedrijf toch niet meer gebruiken, is prachtig en daar willen wij graag aan meedoen.
 
Hebben jullie veel hardware om te doneren voor sportkansen?
Wij hebben in Nederland meer dan 50 kantoren en 1000 medewerkers die allemaal een laptop, tablet en/of telefoon nodig hebben om de werkzaamheden uit te voeren. Deze apparaten verouderen op den duur ook. De verouderde hardware doneren wij maandelijks aan IT4Kids. Dit jaar hebben we al bijna 500 apparaten kunnen opsturen. Het is fijn dat het goed terechtkomt en aansluit op de circulaire economie.
 
Vinden jullie de bijdrage aan de circulaire economie en MVO ook belangrijk naast dat kinderen een sportkans krijgen?
In eerste instantie zijn wij supporter geworden, omdat we hoorden dat we op deze manier kinderen een sportkans kunnen bieden. Toen we in gesprek gingen en mee werden genomen in het hele verhaal van IT4Kids is het natuurlijk geweldig dat hardware een tweede leven krijgt of milieuvriendelijk gerecycled wordt. Als organisatie zijn wij zeker bewust van circulair en MVO ondernemen, dit vinden wij beide ook belangrijk. We willen bijvoorbeeld nog meer doen met het opleiden van mensen die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt. Om deze kwetsbare jongeren te helpen zijn wij een foundation gestart, zodat we ook kansen creëren voor hen. En we zijn nog sponsor van de Hoek tot Helder, een goede doelen event van de Hartstichting. En natuurlijk de donaties aan IT4Kids.
 
Sinds december zijn jullie supporter, hoe bevalt het tot dusver?
Voor onze samenwerking stuurden we onze verouderde hardware op naar Zuid-Afrika en wisten we niet goed waar het terecht kwam. Het is nu mooi om te zien dat kinderen echt een sportkans krijgen. Na onze maandelijkse donatie krijgen we bijvoorbeeld een mailtje van IT4Kids met het bedrag dat onze hardware heeft opgeleverd en de waarde gaat dan direct naar sportkansen. En we blijven op de hoogte door middal van de IT4Kids nieuwsbrief.
 
En het mooie is dat wij eigenlijk niet heel veel hoeven te doen. Bijna alles wordt uit handen genomen, zoals het ophalen van de hardware en het gecertificeerd datawipen. Het enige wat wij doen is het verzamelen van de hardware en het klaarzetten voor IT4Kids. Ja, wij zijn heel tevreden en blij dat we een samenwerking hebben voor de langere termijn.