Rik Stikkelbroeck over zijn rol in de Raad van Advies IT4Kids

Rik Stikkelbroeck is één van de zeven leden van de Raad van Advies van IT4Kids. Als een echte ondernemer in de zakelijke wereld kan hij IT4Kids op verschillende manieren verder brengen. Samen met zijn zakenpartner heeft hij het fusie- en overname kantoor Hogenhouck M&A opgericht. Wij vroegen hem over zijn rol in de Raad van Advies en wat hij met IT4Kids wil bereiken. Hij vertelde ook wat hij met Hogenhouck, als trouwe supporter, voor IT4Kids kan betekenen.

Je bent op verschillende manieren nauw betrokken bij IT4Kids, wat vind jij zo belangrijk aan IT4Kids? De stichting sluit persoonlijk echt aan bij wie ik ben. Ik kan mij heel goed vinden in de missie om alle kinderen in Nederland een duurzame sportkans te geven. Sporten heeft veel toegevoegde waarde, want het zorgt voor ontspanning en een gezonder leven. Ik vind het belangrijk om daar een bijdrage aan te leveren. Als kind heb ik ook altijd veel gesport. Ik voetbalde en tenniste, en sport is altijd een belangrijk onderdeel gebleven. De laatste jaren sta ik nog coachend langs de lijn bij een herenvoetbalteam en fitness ik om fit te blijven.


Hoe ben je in contact gekomen met IT4Kids? Dan gaan we een aantal jaren terug, want ik ken Jordy Kool (oprichter IT4Kids) al sinds 2008. We hebben 12 jaar lang mogen samenwerken. Toen hij IT4Kids 7 jaar geleden oprichtte ben ik het altijd blijven volgen en sindsdien ben ik elk jaar met Hogenhouck aanwezig op het IT4Kids gala. Mooi om te zien dat het eerste gala met een tafeltje of 35 was. En als je ziet hoe groot het nu is, fantastisch!

"Het Raad van Advies is een hele fijne club bij elkaar. Het is mooi en inspirerend om met vele verschillende ondernemers, ieder is een volwaardig lid, te brainstormen en samen te werken. Alle leden doen het echt voor IT4Kids, en we willen allemaal dat de organisatie stappen maakt."

Fantastisch dat je elk jaar met Hogenhouck een tafel afneemt, volgens mij doen jullie nog veel meer om bij te dragen aan duurzame sportkansen voor kinderen?

Ja elk jaar nemen we een tafel af waar we onze collega’s en vrienden voor uitnodigen. Ik breng ook altijd relaties op de hoogte van het gala en informeer ze over het afnemen van een tafel voor IT4Kids. Je ziet dat relaties eigenlijk altijd direct ja zeggen, omdat ze dan op een leuke manier iets kunnen doen voor een mooi doel. Wij zijn niet een organisatie die veel IT-apparatuur kan doneren. Zodra de apparatuur afgeschreven is gaat het naar IT4Kids, maar dat is minimaal. Maar door slim na te denken als een ambassadeur wil ik mijn bijdrage leveren. Door mijn netwerk op de hoogte te brengen, te zorgen dat relaties tafels afnemen op het gala etc. Eigenlijk op de as van de mensen extra geld regelen voor de stichting, zodat we daarmee kinderen een sportkans kunnen geven.

Wat is je rol binnen de Raad van Advies?

Anderhalf jaar geleden vroeg IT4Kids of ik wilde toetreden in de Raad van Advies. Een hele mooie vraag en die voor mij ook als heel logisch klonk. Ik ken de IT-markt en heb een groot netwerk in deze wereld waarmee ik kan bijdragen, door vooral mensen te enthousiasmeren voor IT4Kids. Als lid geef ik mijn feedback en advies en denk ik strategisch mee, iets wat ik graag en met plezier doe. Als ondernemer weet ik een bedrijf op te bouwen, en ‘iets’ uit de klei trekken vind ik een interessant aspect wat ook nog speelt bij IT4Kids.

Hoe vind je het om lid te zijn van de Raad van Advies?

Ik vind het leuk om als sparringpartner strategisch mee te denken met een professionele organisatie als IT4Kids. Vragen als ‘wat is je doelstelling’, ‘wat wil je bereiken’, ‘wat zijn je meetpunten’ en wanneer spreek je van succes’, vind ik een interessant vertrekpunt. Heel erg denken vanuit ambities en strategie, om dat vervolgens te concretiseren en op deze manier bij te dragen aan de maatschappij.

Wat wil je bereiken met IT4Kids?

Dat is voor mij het behalen van de doelstelling van IT4Kids: alle kinderen een duurzame sportkans geven. Dat in 2030 alle kinderen in Nederland kunnen sporten. Dit vind ik een hele nobele doelstelling, zoals eerder gezegd is sport onwijs belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Om daar een bijdrage aan te leveren vind ik heel mooi. Ik denk dat we IT4Kids breder in de community kunnen laten toetreden. Slim omgaan met onze netwerken, zodat er meer funding gaat naar IT4Kids.

Heb je hier al een voorbeeld van?

Een mooi voorbeeld is de samenwerking met het autocoureur talent van Nederland Loek Hartog. Hij treedt nu als ambassadeur op voor IT4Kids, om met zijn activiteiten geld op te halen voor de stichting. En dat al op zo jonge leeftijd! Ik ken hem vanaf zijn 14e en ben altijd sponsor van deze talentvolle jongen geweest. Ik heb hem actief gesteund om hem te helpen bij het vinden van sponsoren, zodat hij zijn droom kan waarmaken. Zo heb ik hem geholpen met de website, zijn sponsoraanbod en hoe je een community creëert. Je ziet dat naast inzet de steun van sponsoren erg belangrijk is om de top te beklimmen. Ik heb Loek en IT4Kids in contact met elkaar gebracht, omdat het interessant is voor Loek Hartog en voor IT4Kids. Het is een perfecte match, het klopt gewoon. Mooi dat je partijen bij elkaar kan brengen en zo beiden kan laten groeien.

Tot slot….

De Raad van Advies is een hele fijne club bij elkaar. Het is mooi en inspirerend om met vele verschillende ondernemers, ieder is een volwaardig lid, te brainstormen en samen te werken. Alle leden doen het echt voor IT4Kids, en we willen allemaal dat de organisatie stappen maakt.

Rik Stikkelbroeck heeft samen met zijn partner het fusie- en overname kantoor Hogenhouck M&A opgericht. Naast dat hij een van ‘s lands leidende dealmaker is in het IT- en technologiesegment, is Rik Stikkelbroeck ook verbonden aan IT4Kids.