Sabrina Stultiens is ambassadeur van IT4Kids

Graag stellen wij onze nieuwe ambassadeur, de 28-jarige wielrenster Sabrina Stultiens van Liv Racing WorldTeam aan je voor. Sabrina, woonachtig Limburg, wielrent sinds haar achttiende op professioneel niveau en heeft een aantal mooie titels op haar naam. Sabrina gaat zich nu ook met alle plezier inzetten voor IT4Kids.

Wat is jouw mooiste herinnering aan je sportcarri√®re? “Ondanks COVID-19 zijn al mijn wedstrijden dit jaar doorgegaan en sinds maart ben ik eigenlijk continue onderweg geweest. Daar ben ik heel blij mee. Als je mij vraagt naar het mooiste moment is dat de wereldtitel van 2017 in Noorwegen. Niet veel later, in de zomer van 2018, liep ik een flinke blessure op en om terug te komen heeft anderhalf jaar geduurd. Ik kijk daar nu met trots op terug dat het gelukt.”


Waarom ben je ambassadeur geworden voor IT4Kids?

“Marco Hoogerland van de Talentenacademie, lid Raad van Advies IT4Kids, vertelde mij over de stichting. Ik ben mij online gaan verdiepen in het verhaal en concept en het idee van het ophalen van afgeschreven hardware voor sportkansen voor kinderen vind ik heel mooi. Marco heeft mij in contact gebracht met IT4Kids.

Voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest. Ik kon in principe op iedere sport gaan, mijn ouders hebben mij altijd gesteund en overal naar toe gebracht. Het is verschrikkelijk als je die kans niet krijgt. Ik heb zelf bijvoorbeeld heel veel mensen leren kennen door sport. Toen ik na mijn blessure weer kon sporten merkte ik direct hoeveel blijer het mij maakte. Daarnaast geeft sport zelfvertrouwen, je leert samenwerken, je ontwikkelt doorzettingsvermogen, je leert zoveel van sport op mentaal en fysiek vlak. Ieder kind verdient het om te sporten en hun passie te ontdekken. Ik heb door te proberen mijn passie voor wielrennen ontdekt en van mijn hobby mijn werk kunnen maken.”