Structurele verbetering en armoedebestrijding
In gesprek met supporter Flow Traders

Thomas Wolff werkt 12 jaar bij Flow Traders en is Chief Technology Officer Flow Traders, waarin hij onder andere verantwoordelijk is voor development, security en IT. Sjoerd Rietberg was CO-CEO bij Flow Traders en is daar 15 jaar werkzaam geweest. Nu is Sjoerd voorzitter van de Flow Traders Foundation en op deze manier betrokken bij de organisatie. Wat doet Flow Traders? Deze organisatie zorgt ervoor dat je als (particulier) belegger heel efficiënt kan handelen in allerlei financiële producten op beurzen wereldwijd. Hiervoor zijn duizenden machines nodig en wat aan vervanging toe is doneren zij sinds een aantal maanden aan IT4Kids. Wij spraken Thomas Wolff en Sjoerd Rietberg over de donaties.

Wat houdt de Flow Traders Foundation in? Sjoerd Rietberg: “Binnen Flow Traders werd door de medewerkers altijd al veel gedaan aan charity. Als bedrijf hebben wij dat altijd gestimuleerd en geholpen waar dat kon. Flow werd steeds groter, inmiddels hebben wij ruim 500 medewerkers en kantoren wereldwijd. Daarom hebben wij vorig jaar besloten dat het steunen van goede doelen gestructureerde en zo effectief mogelijk kan en vandaar dat wij de foundation hebben opgericht. De medewerkers hebben nog steeds inspraak, maar elk jaar wordt een thema binnen armoedebestrijding gekozen waar iedereen zich tot aangesproken voelt, waarbij de medewerkers de kans hebben om betrokken te zijn en dat aansluit bij Flow.”

Wat voor doelen steunen jullie met de Foundation?

Sjoerd vertelt verder: “Het is mooi om mee te denken hoe armoedebestrijding zo goed en breed mogelijk aangepakt kan worden. Flow Traders is een rijk bedrijf en staat in de wereld van het geld en dan is het juist mooi als wij een bijdrage aan armoedebestrijding kunnen leveren. Het leuke is dat wij verschillende vestigingen hebben wereldwijd, waardoor wij allerlei verschillende projecten ondersteunen, zoals een project dat hielp bij de overstromingen in Vietnam of de branden op de Griekse Eilanden, maar ook dichterbij zoals een Zorgboerderij in Zaandam.”

Zijn jullie via de Foundation in contact gekomen met IT4Kids?“Deels wel. Privé had ik al eens gehoord van IT4Kids en via via kwam IT4Kids weer ter sprake. IT4Kids zet zich in voor armoedebestrijding door kinderen een sportkans te geven en dat is een mooi raakvlak. Daarnaast is de innovatieve manier van fondsenwerving, met de hardwaredonaties, van IT4Kids een direct raakvlak met Flow Traders. De match was snel gelegd om IT4Kids vanuit Flow Traders te helpen”, Sjoerd.

Ja, want jullie hebben met Flow Traders een paar keer hardware gedoneerd toch?
Thomas: “Flow Traders heeft wereldwijd vele kantoren en wij handelen op ongeveer 150 verschillende beurzen. Je kan je voorstellen dat daar heel veel computers en servers voor worden gebruikt. Duizenden machines draaien wel en wij gebruiken de machines totdat het de eindleeftijd heeft behaald. Wij willen geen weggooimentaliteit, maar op een gegeven moment zijn de computers en servers onder andere niet meer snel genoeg. Het is mooi dat wij de hardware aan IT4Kids kunnen doneren, zodat er nog iets goeds meegedaan wordt.

De medewerkers waren ook gelijk enthousiast over IT4Kids en gingen alle hardware direct verzamelen. Het is toch mooi dat er iets gedaan wordt voor kinderen die het nodig hebben en dat is waar wij echt bij willen helpen.”De medewerkers waren ook gelijk enthousiast over IT4Kids en gingen alle hardware direct verzamelen. Het is toch mooi dat er iets gedaan wordt voor kinderen die het nodig hebben en dat is waar wij echt bij willen helpen.”

Als laatste wil ik jullie vragen hoe jullie het donatieproces hebben ervaren?Thomas vervolgt:”IT4Kids heeft de processen heel goed op orde en dat speelt ook mee om juist te doneren aan deze stichting. Als een bedrijf is er bijvoorbeeld professioneel nagedacht over hoe om te gaan met data en dat geeft een goed gevoel. Iedereen was lovend, het is goed gegaan en een fijne communicatie. Wat ook nog prettig is, is dat IT4Kids zichtbaar maakt wat er daadwerkelijk gebeurt met onze donatie. Bij Flow Traders hebben wij altijd ideeën voor de lange termijn en met IT4Kids willen wij een langetermijnrelatie voor een structurele verbetering en armoedebestrijding.”