De impactwaarde van IT4Kids is bijna 9 miljoen

Een wereld met minder ongelijkheid en meer welvaart, waarin het klimaat wordt beschermd en waarin iedereen in vrede met elkaar samenleeft. Een streven dat wordt nageleefd met de 17 SDG’s, Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De SDG’s zijn in 2015 afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Dit moet aanzetten tot actie in domeinen die van cruciaal belang zijn voor de mensheid en de planeet. Met de Social Handprint van MAEX kan inzichtelijk gemaakt worden wat de bijdrage aan de SDG’s is van een stichting. IT4Kids heeft een impactwaarde van 8.810.000!

Nederland is één van de rijkste landen, maar ook hier is werk aan de winkel. Zo groeien bijvoorbeeld ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum en dit aantal groeit! Dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen en zelfs 1 op de 4 in de steden. Met IT4Kids dragen we bij aan 6 duurzaamheidsdoelen. Hieronder leggen we ze uit.
 

1. Geen armoede – Beëindig armoede overal en in al haar vormen.
In Nederland leeft dus 1 op de 8 kinderen in armoede. Deze kwetsbare doelgroep helpen wij door een duurzame (sport)kans te geven en een sociale zekerheid. Dit doen wij door gebruikte en afgeschreven hardware in te zamelen en de waarde hiervan schenken we aan projecten van goede doelen die kinderen een (sport)kans geven die dat om financiële of fysieke uitdagingen niet kunnen. IT4Kids werkt samen met goede doelen Ajax Foundation, Dirk Kuyt Foundation, Esther Vergeer Foundation, FC Utrecht, HiRO, ISA, Krajicek Foundation, N.E.C. Maatschappelijk, Sven Kramer Academy en Wilhelmina Kinderziekenhuis

2. Goede gezondheid en welzijn – Verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden.
IT4Kids draagt bij aan de gezondheid en welzijn van kinderen door deze doelgroep een sportkans te geven. Sport draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid van het kind, maar ook aan de mentale fitheid. Risico op obesitas neemt af, stress en spanning verminderen, het draagt bij aan een beter zelfbeeld en sociaal netwerk & kinderen worden minder gepest. Een aantal voorbeelden waarom sport van groot belang is voor de gezondheid en welzijn.

3. Gendergelijkheid –
Bereik gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes. Jongens en meisjes moeten dezelfde kansen en rechten hebben, waaronder een sportkans. IT4Kids helpt meisjes bij het geven van een sportkans. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met ISA – She got game IT4Kids. Dit project laat tienermeiden in vier grote steden (Amsterdam, Den Bosch, Nijmegen en Tilburg) sporten. Dit is in wijken waar nog weinig sportaanbod voor hen is. In deze wijken sport tot wel 40% van de tienermeiden niet of nauwelijks

4. Verantwoorde consumptie en productie
Verzeker duurzame consumptie- en productiepatronen. Wij verduurzamen hardware consumptiepatronen en verwerken IT-apparatuur op een duurzame manier. De hardware die bij ons binnenkomt gaat naar IT2Return of één van onze vaste verwerkingspartners, die beschikt over de certificeringen; ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 27001 en Weeelabex. Alle apparatuur krijgt een tweede leven OF het wordt milieuvriendelijk gerecycled volgens wet- en regelgeving. Dit gehele proces reduceert de CO2-uitstoot.

5. Ongelijkheid verminderen –
Dring ongelijkheid in en tussen landen terug. Helaas bestaat in Nederland nog steeds een grote ongelijkheid. Als IT4Kids willen wij ongelijkheid terugdringen, door alle kinderen in Nederland een sportkans te geven. Kinderen die niet de financiële mogelijkheden hebben of een fysieke uitdaging hebben, zijn de doelgroepen die wij helpen, zodat zij net als andere leeftijdsgenoten kunnen sporten. Kinderen met een fysieke uitdaging helpen wij door onder andere samen te werken met de goede doelen; Dirk Kuyt Foundation, Esther Vergeer Foundation en N.E.C. Maatschappelijk, die ook een missie hebben om kinderen met een fysieke uitdaging een sportkans te geven en daarmee de ontwikkeling van #skills4life.

6. Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het nationale en wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling. Wij geloven dat mensen samen mooie dingen maken en verbinden dan ook ons netwerk. We werken samen met goede doelen en partners die onze visie delen. We hebben één ding gemeen: we vinden dat ieder kind een sportkans verdient! Wij zien het als onze taak om kennis te delen over het belang van sport voor het kind en bedrijven bewust te maken de waarde van hun afgeschreven/oude hardware, zodat ze hiermee kinderen een sportkans bieden. Een innovatieve manier van fondsenwerving om bij te dragen aan een betere wereld!
 
Meer te weten komen over de 17 SDG’s? Neem een kijkje op https://www.sdgnederland.nl.