IT4Kids heeft het CBF-Keurmerk

Vanaf vandaag, 1 juli 2021, is Stichting IT4Kids een Erkend goed doel. De stichting heeft de Erkenning, het keurmerk voor goede doelen, ontvangen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee is IT4Kids het eerste goede doel in de circulaire IT met het CBF-Keurmerk en dat betekent dat IT4Kids voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met iedere euro en verantwoording afleggen.

De Erkenning van het CFB is voor IT4Kids een mooie stap. Hiermee investeert de stichting in de bekendheid van IT4Kids en betrouwbaarheid van de donateurs en overige geldverstrekkers. Dit betekent zat zij erop kunnen vertrouwen dat IT4Kids de giften op verantwoorde wijze besteedt en daadwerkelijk bijdraagt aan gelijke (sport)kansen voor ieder kind in Nederland.

Liesbeth Pruijs, lid Raad van Advies IT4Kids: “Ik ben trots dat IT4Kids het CBF-keurmerk heeft gekregen. Als enig lid van de RvA kom ik uit de goede doelen wereld en ik weet hoe ontzettend veel waarde het CBF Keurmerk heeft, want hiermee laat je zien dat je betrouwbaar bent, professioneel werkt en dat je als donateur met een gerust hart kunt schenken aan IT4Kids. Het is geweldig en welverdiend dat IT4Kids nu ook de erkenning heeft ontvangen van het Centraal Bureau Fondsenwerving.”

 

De Erkenning

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de Erkenning krijgen. De kwaliteitseisen worden opgesteld door een onafhankelijke commissie. Toezichthouder CBF controleert of we aan de eisen voldoen. Zij checken ons ieder jaar en eens in de drie jaar worden we uitgebreid getoetst. Zo bouwen we samen aan een professionele en transparante sector waar u als donateur gerust aan kunt geven.

 

CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort geeft op een eenduidige, neutrale en begrijpelijke manier een overzicht met de belangrijkste basisgegevens van IT4Kids. Hierin staat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Het CBF-Erkenningspaspoort bekijk je hier: https://www.cbf.nl/organisatie/it4kids