IT4Kids en Multi-Sportcampus Traiectum zetten zich in voor succesvol Multi-Sportlidmaatschap

In samenwerking met IT4Kids heeft Multi-Sportcampus Traiectum alweer de tweede editie van het multi-sportlidmaatschap opgezet voor kinderen, tussen de zes en tien jaar oud met minder financiële middelen, uit de Utrechtse wijk Hoograven. Gedurende een periode van tien weken heeft op elke vrijdagmiddag een sportsessie plaatsgevonden waarbij de kinderen op bezoek gingen bij de verschillende Traiectum clubs. Cricketen op de velden van Kampong, volleyballen in de zaal van VV Utrecht, sprinten over de atletiekbaan van Hellas en voetballen in Stadion Galgenwaard.

Of het nu voetbal, hockey, cricket, volleybal of atletiek was, de enthousiaste spelers en coaches van Traiectum stonden elke week klaar om de kinderen niet alleen de skills bij te brengen, maar ook het plezier van sport en bewegen over te brengen. Plezier in het sporten hebben de kinderen zeker ervaren, aldus Ana en Emma Rekar, speelsters van VV Utrecht Dames 1.

‘’We hebben genoten van deze groep enthousiaste toppers, die stuk voor stuk snel de technieken uit het volleybal oppikten, inclusief het vliegen en duiken over de vloer! Het is mooi om te zien hoe vrij en blij de kids door de zaal aan het stuiteren waren. Dat laat zien hoe waardevol dit soort programma’s zijn. Heel leuk om een kleine rol te hebben gespeeld in dit multi-sportlidmaatschap!’’

Met het multi-sportlidmaatschap hebben de kinderen, die nog niet op een sport zitten en hiervoor niet de financiële middelen hebben, de mogelijkheid gekregen om verschillende sporten uit te proberen en te leren welke sport het beste bij hen past. Ook hebben zij kennis gemaakt met sporten die voor hen nog onbekend waren, zoals cricket en tag-rugby.

“Ik vind het leuk dat we sporten doen die ik nog nooit heb gedaan. Ik had cricket nog nooit gedaan en ik wist niet eens wat dat was.” – (deelneemster multi-sportlidmaatschap, 9 jaar oud)

Het doel van het multi-sportlidmaatschap is niet alleen om de kinderen nieuwe sporten te laten ontdekken en hen met plezier te laten sporten, maar ook om te zorgen dat zij op de lange termijn structureel in beweging blijven. Het streven is om deze groep kinderen na het sportprogramma  te helpen aan een sportlidmaatschap bij een vereniging bij hen in de buurt.

Voor meer informatie zie: https://www.sportcampusutrecht.nl/multi-sportlidmaatschap-it4kids

Het multi-sportlidmaatschap van Sportcampus Traiectum is één van de projecten dat IT4Kids support.