Recordbedrag van € 576.000,-

Het IT4KIDS benefietgala brengt recordbedrag op van € 576.000,- voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporte
 
Voor de vierde keer op rij organiseert Stichting IT4Kids een spetterend benefietgala. Dit jaar werden op 28 september in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk ruim 500 gasten verwacht, onder wie een aantal bekende sporters namelijk: Dirk Kuyt, Frederique Matla, Rick Koekoek en Danny van Poppel. 
 
Michael van Praag en FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen steunen IT4Kids al een aantal jaar als ambassadeur. Tijdens het benefietgala stelde IT4Kids met trots vier jonge talenten uit de sportwereld voor, die zich ook als ambassadeur willen verbinden aan de stichting. De Nederlandse hockeyster Frederique Matla, jong opkomend talent coureur Loek Hartog, Rick Koekoek; Nederlands kampioen in trial biking en Xavier Mous; de keepende fiscalist van PEC Zwolle.
 
IT4Kids haalde 28 september €576.000,- duizend euro op tijdens haar benefietgala in Huis ter Duin te Noordwijk. De opbrengsten worden o.a. verdeeld onder de primaire goede doelen: de Krajicek Foundation, Stichting Schooljudo, Dirk Kuyt Foundation, Wesley Sneijders Stichting Ondiep en  FC Utrecht Maatschappelijk. Dit zijn onze partners die zich allemaal inzetten om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen die dat op dit moment om financiële redenen niet kunnen.
 
Groots benefietgala
Het geld werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, een loterij en een on- en offline veiling met unieke veilingitems zoals het maken van je eigen champagne in Frankrijk, voetbalwedstrijd met meet and greet van Frenkie de Jong, prachtige kunstwerken en een Formule 1arrangement in Abu Dhabi. De ruim 500 gasten genoten gedurende de avond onder meer van gevarieerd entertainment met als thema Las Vegas. Optredens werden verzorgd door onder andere Gordon, die tevens de host van de avond was, Magic Unlimted, Raffie van Maren (TVOH) en Thomas Berge. De organisatie lag wederom in handen van BRNDRZEVENTS, die zich met ruim 200 man inzetten op deze avond.
 
Oprichter en ambassadeur Jordy Kool: “Het was een geweldige avond. Zoveel mensen zijn begaan met het lot van de kinderen uit onze doelgroep. Het is hartverwarmend hoe er samen gedacht wordt op zo’n avond over hoe we met elkaar meer kunnen doen.” Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten toch aan het bewegen te krijgen. ,,Dit zijn er in Nederland ruim 400 duizend”, legt Kool uit. Wij zien sport als een belangrijk middel voor kinderen om fit te blijven en belangrijke waarden als respect, samenwerken en vertrouwen te ontdekken. Opbrengsten halen de vrijwilligers uit gedoneerde restwaarde bedragen van gebruikte IT-apparatuur, vrije donaties en dit benefietgala”, vertelt Kool.