Ook jij kan een kind in 2024 een sportkans geven

In 2024 groeien 220.000 kinderen op in armoede. Door de financiële uitdagingen kunnen ze niet sporten. Daarom vragen wij je aandacht voor onze campagne in de maand december: Ook jij kan een kind een sportkans geven in 2024.

December is de maand van ontvangen en geven. Wij zouden de kinderen graag de mogelijkheid geven om te sporten. En wij hopen dat je hieraan mee wil helpen. Dat je ook een kind een cadeau wil geven, door een bijdrage te leveren aan zijn of haar sportkans. Een sportkans die ontzettend belangrijk is voor de sociale, fysieke en mentale ontwikkeling en het creëren van #skills4life, waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.

Doneer via de actiepagina een bedrag naar keuze (al vanaf €5) en de donatie komt ten goede aan sportkansen voor kinderen.

Help je mee? Doneer hier

Ook jij kan een kind een sportkans geven in 2024!

Doneer vanaf €5

Armoede onder 220.000 Nederlandse kinderen in 2024:
Een oproep om deze kinderen samen te helpen

We hebben je hulp nodig om alle financieel en fysiek kwetsbare kinderen in Nederland een sportkans te kunnen geven. Sporten moet voor ieder kind in Nederland mogelijk zijn en dat is het zeker niet. 

Steeds meer kinderen groeien op in een gezin waarin sporten financieel niet mogelijk is. In 2024 leven 220.000 kinderen in armoede in Nederland, in totaal 830.000 mensen. Terwijl sport ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor het plezier, maar ook voor de fysiek, sociaal en emotionele ontwikkeling. Door te sporten creëren kinderen #skills4life waar ze hun hele leven profijt van hebben. 

En hetzelfde geldt natuurlijk voor kinderen met een fysieke uitdaging. Waarbij sport vooral een heel belangrijk effect heeft tegen eenzaamheid, want 70% van de kinderen met een fysieke uitdaging geeft aan eenzaam te zijn. 

Tot en met 31 december 2023 kun je vanaf €5 een bedrag naar keuze doneren om de sportieve dromen van de kids te verwezenlijken. 

Doneer hieronder gemakkelijk via iDeal of Creditcard.

Doneer, en help mee om een kind te laten sporten!

Bedrag