Stichting IT4Kids al 5 jaar actief

Sinds oprichting: Voor 75.000 kinderen sporten toegankelijker gemaakt
 
Stichting IT4Kids viert deze maand haar 5 jarig bestaan. De stichting zet zich sinds 2013 actief in voor kinderen die niet de financiële middelen hebben om te kunnen sporten. Via gedoneerde IT-apparatuur van bedrijven steunt IT4Kids, namens de donateur, goede doelen die sportprojecten in Nederland initiëren voor kinderen met een kleine portemonnee. Inmiddels zijn er al meer dan 75.000 kinderen geholpen.
50.000 kinderen in beweging brengen in 2019 Voorzitter Mirjam Roos is trots op de behaalde resultaten. “Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 400.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, waardoor kinderen niet kunnen sporten zoals velen van hun leeftijdsgenootjes. In de afgelopen 5 jaar hebben wij ieder jaar duizenden kinderen toch het plezier van sporten kunnen laten ervaren. We hopen daar de komende jaren ieder jaar weer minstens 25.000 bij op te kunnen tellen”. Roos legt uit dat te willen doen door extra aandacht te besteden aan lokale initiatieven en intensiever samen te werken met gemeentes en onderwijsinstellingen. Daarnaast wil de stichting de komende jaren een aantal eigen initiatieven ontwikkelen.
 
Record aan donaties in 2017 Vorig jaar haalde IT4Kids maar liefst 600.000 euro aan donaties op. Roos: “We hebben de hardware donaties de afgelopen jaren zien verviervoudigen. We zijn onze donateurs dan ook ontzettend dankbaar. We gaan hard op weg naar een jaarlijkse opbrengst van 1.000.000 euro.” De recordopbrengst van 2017 was mede te danken aan het succesvolle benefietgala van afgelopen oktober, dat werd gepresenteerd door Gordon.
 
Belangrijkste partners Stichting IT4Kids werd in 2013 opgericht door ondernemer Jordy Kool. IT4Kids werkte de afgelopen jaren onder meer samen met de Krajicek foundation, Schooljudo, Jeugdsportfonds, Het Vergeten Kind, de Linda Foundation, stichting Elk Kind een Bal, War Child en CliniClowns.
 
Over IT4kids Stichting IT4Kids steunt goede doelen die zich inzetten voor kinderen en sport. De stichting stelt bedrijven en organisaties in staat oude hardware te doneren. De restwaarde van deze hardware wordt via IT4Kids gedoneerd aan organisaties of projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen –middels sportactiviteiten.