Vincent van Voorden nieuw bestuurslid IT4Kids

Stichting IT4Kids heeft Vincent van Voorden (31) benoemd tot algemeen bestuurslid.

Jordy Kool, oprichter en voorzitter van IT4Kids: “Een op de acht kinderen kan niet sporten door financiële omstandigheden. Gelukkig zien steeds meer bedrijven in dat door de donatie van afgeschreven IT goederen, zij bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke probleem. Maar, nog niet elk bedrijf weet dit. Op dit moment zitten we als stichting in een groeifase, door deze groei is er recent al een directeur aangetrokken om de sales-, communicatie en marketingpropositie neer te zetten. Deze ontwikkelingen vragen om een sterk en actief bestuur, daarom ben ik erg blij dat we Vincent kunnen verwelkomen in het bestuur.”
 
Voor het bestuur van IT4Kids is Vincent van Voorden geen onbekende. Hij is al sinds de oprichting in 2013 betrokken als vrijwilliger. Vincent heeft circa 10 jaar werkervaring in de circulaire IT en is daarnaast politiek actief als gemeenteraadslid in zijn woonplaats Zeist.
Vincent van Voorden over zijn nieuwe rol binnen IT4Kids: “Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Als je dan bedenkt dat circa 430.000 kinderen opgroeien in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, is dat iets waar ik graag mijn steentje aan wil bijdrage. Niet alleen het sporten is belangrijk maar ook het feit dat sporten meer met zich meebrengt, denk aan normen en waarden, weerbaarheid, samenwerken en omgaan met verlies wordt geleerd bij het meedoen aan sporten. Al deze waarden zijn zo belangrijk in elke fase van het leven. Veel bedrijven hebben afgeschreven hardware op de plank staan, als stichting IT4Kids zamelen we deze gebruikte en afgeschreven hardware in en schenken, namens de donateur, de waarde hiervan aan (sport)projecten die bijdrage aan het maatschappelijke doel waar IT4Kids voor staat.”
 
Vincent zal zich binnen het bestuur vooral richten op de onderwerpen gegevensbescherming (GDPR), datavernietiging en de propositie van lokale overheden binnen het circulaire landschap.