FC Utrecht

FC Utrecht & IT4Kids

FC Utrecht en IT4Kids hebben de ambitie en voelen de noodzaak om Utrechtse jeugd, waarvoor het niet vanzelfsprekend is, structureel te laten sporten. Samen bouwen we voort aan sterk lokaal netwerk. Dit doen we in verschillende wijken in de provincie Utrecht door het inzetten van een FIT-box. Een fysieke box met sport attributen waar kinderen uit de wijk georganiseerd en ongeorganiseerd gebruik van kunnen maken.

Door het inzetten van spelers en trainers van FC Utrecht zorgen we voor unieke momenten en extra motivatie om kinderen structureel in beweging te brengen. Met de FIT-BOX lanceren IT4Kids en FC Utrecht een duurzaam middel om de sociale, mentale en fysieke omgeving van kinderen gezonder te maken. In de wijken prikkelen we jeugd om samen te bewegen, te ontwikkelen en te groeien.

 

Over FC Utrecht

FC Utrecht is ervan overtuigd dat wij als club, in het hart van de provincie, een bijdrage kunnen leveren aan een vitaler Utrecht. FC Utrecht staat midden in de samenleving. We zijn oprecht betrokken en maken de verbinding in wijk, stad en regio. Dit doen we door vanuit het hart Utrechters te inspireren en in beweging te brengen. 

Video afspelen

Trukendoos actie met FC Utrecht

Samen met FC Utrecht hebben wij in 2021 de actie ‘Doneer een Trukendoos’ opgezet. Ruim 19.000 kinderen groeien in de provincie Utrecht op in een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Deze kinderen hebben dagelijks te maken met de gevolgen van armoede, zoals niet kunnen sporten, weinig vriendjes hebben en gevoelens van eenzaamheid hebben.

De trukendoos is voor deze kinderen, zodat zij ook het plezier van voetbal kunnen hebben en #skills4life kunnen ontdekken. De trukendoos is opgezet en uitgevoerd in nauwe samenwerking van FC Utrecht, IT4Kids en de FC Utrecht Academie.

Voetbal is vervolgens de verbindende factor die ervoor zorgt dat nieuwe vriendschappen ontstaan; misschien wel voor het leven! In de trukendoos zit onder meer een voetbal, voetbaltrucjes en FC Utrechtextraatjes.

Word een donateur

Doneer voor FC Utrecht Maatschappelijk!