FC Utrecht Maatschappelijk

FC Utrecht Maatschappelijk & IT4Kids

IT4Kids en FC Utrecht brengen samen kinderen in Utrecht en de omgeving in beweging. 12 keer per jaar wordt er in samenwerking met de gemeente een gemeenteweek georganiseerd. Tijdens deze weken worden er onder andere voetbalclinics georganiseerd voor kinderen onder de 12 jaar. De kinderen krijgen hier de unieke kans om te trainen op de FC Utrechtmanier. In totaal brengen wij hiermee minimaal 500 kinderen in beweging. Daarnaast draagt IT4Kids ook bij aan diverse voetbalkampen en de trukendoos.

Over FC Utrecht Maatschappelijk

Naast voetbal zit maatschappelijke betrokkenheid bij FC Utrecht in het DNA. Hiervoor heeft FC Utrecht een speciale stichting, Stichting FC Utrecht Maatschappelijk, om deze pijler zo optimaal mogelijk in te vullen.

Stichting FC Utrecht Maatschappelijk organiseert in samenwerking met FC Utrecht en andere maatschappelijk partners verschillende activiteiten voor jongeren, ouderen en supporters in de provincie Utrecht ten behoeve van deze inclusieve samenleving. Door de overtuiging: hart voor voetbal, hart voor de provincie en hart voor elkaar, wil FC Utrecht de harten van de supporters, de stad en provincie veroveren. FC Utrecht heeft hierin een verbindende, enthousiasmerende en inspirerende rol.

Met het maatschappelijke programma wil FC Utrecht de kans benutten om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van inwoners uit de provincie Utrecht.

Video afspelen

Trukendoos actie met FC Utrecht

Samen met FC Utrecht hebben wij in 2021 de actie ‘Doneer een Trukendoos’ opgezet. 

Ruim 19.000 kinderen groeien in de provincie Utrecht op in een gezin dat onder de armoedegrens leeft.

Deze kinderen hebben dagelijks te maken met de gevolgen van armoede, zoals niet kunnen sporten, weinig vriendjes hebben en gevoelens van eenzaamheid hebben.

De trukendoos is voor deze kinderen, zodat zij ook het plezier van voetbal kunnen hebben en #skills4life kunnen ontdekken. De trukendoos is opgezet en uitgevoerd in nauwe samenwerking van FC Utrecht, IT4Kids en de FC Utrecht Academie.

Voetbal is vervolgens de verbindende factor die ervoor zorgt dat nieuwe vriendschappen ontstaan; misschien wel voor het leven! In de trukendoos zit onder meer een voetbal, voetbaltrucjes en FC Utrechtextraatjes.

Word een donateur

Doneer voor FC Utrecht Maatschappelijk!