Actie voor het goede doel IT4Kids - Voetbalwedstrijd tussen Creators FC - FC Lisse

Creators FC, het befaamde YouToube voetbalteam, kwam naar FC Lisse. De wedstrijd was voor het goede doel, Stichting IT4Kids. De opbrengst van de tickets gaat naar IT4Kids. 

De actie 
Voetbal is zoveel meer dan alleen proberen drie punten te halen en kampioen worden. Voetbal draait ook om verbinden, plezier en elkaar rugdekking geven. Op dinsdag 10 oktober kwam dit allemaal samen wanneer een gelegenheidselftal van FC Lisse aantreedt tegen het befaamde Creators FC. Dit team van bekende YouTubers en TikTokkers speelt landelijk waarbij het niet draait om de winst, maar om geld bij elkaar te spelen voor het goede doel. In dit team speelt onder andere IT4Kids ambassadeur Rutger Schipper. 
 
Voor veel kinderen in Nederland is sporten niet vanzelfsprekend door financiële of fysieke uitdagingen. En dat is waar beide voetbalclubs aan bij willen dragen, zodat deze kinderen ook een sportkans kunnen krijgen. De keuze om voor Stichting IT4Kids te spelen, lag voor FC Lisse voor de hand. ‘Zo’n 10 jaar lang is BE Networks hoofdsponsor van FC Lisse’, zegt Ivo Vittali, communicatieverantwoordelijke binnen FC Lisse. ‘Vanaf dit jaar speelt ons eerste elftal in nieuwe tenues. Martijn Kamerman van BE Networks heeft besloten de logo-positie op de borst af te staan aan IT4Kids. Dat is een gul en zeker ook uniek gebaar. Om als club een geste te maken en onze dankbaarheid aan BE Networks te tonen, hebben we besloten deze wedstrijd samen met Creators FC te organiseren en IT4Kids als goed doel te kiezen.’ De ticketopbrengsten gaan volledig naar het goede doel. 
 
Sportpark Ter Specke van FC Lisse stond een avond in het teken van IT4Kids, met de wedstrijd. In de kantine lagen flyers, er stonden beachflags over het terrein en IT4Kids boarding langs het veld. 


Wat heeft het opgeleverd voor IT4Kids? 
Met grote getale gaven kinderen en ouders gehoor aan de oproep deze memorabele wedstrijd te bezoeken. Er werden 1.500 tickets verkocht, waarmee de wedstrijd werd uitverkocht. De opbrengst van die kaartverkoop wordt gedoneerd aan IT4Kids. In de rust kreeg directeur van IT4Kids, Colette Zee, een cheque uitgereikt van 9.000 euro. Uiteindelijk leverde de avond 9.825 euro op.

Ook een actie starten voor het goede doel IT4Kids?
Wil je ook een (sportieve)actie starten? Laat het ons weten! Stuur ons een mail of vul het contactformulier op de website in. 

Ga hier terug naar de pagina met alle ‘Kom in acties’ voor IT4Kids.