Krajicek Foundation

Kracjicek Foundation & IT4Kids

Beide organisaties zien de urgentie in om meer kinderen veilig buiten te laten sporten en spelen. Met als doel: beweegarmoede tegengaan, leefbaarheid in wijken vergroten en kinderen in aandachtswijken d.m.v. sport de kans te geven de beste versie van zichzelf te worden. 

Als maatschappelijk partner ondersteunt IT4Kids het Krajicek Scholarship-programma met daarbij de adoptie van het Krajicek Community Programma op 3 Krajicek Playgrounds.

Jongeren uit de wijk helpen sportleiders mee met het organiseren van sport- en spelactiviteiten op de Krajicek Playgrounds en in ruil hiervoor krijgen zij een studiebeurs. Dat is het Krajicek Scholarship-programma in het kort. De voordelen zijn talrijk. Jongeren ontwikkelen zich op persoonlijk vlak, ze doen ervaring op in het veld en krijgen een financiële stimulans om een studie te volgen en af te ronden.

Krajicek Community Programma 

Door middel van sport en bewegen motiveert de Krajicek Foundation jongeren om de beste versie van zichzelf te worden. Samen met gemeenten zorgen ze voor veilige sportieve en sociale ontmoetingsplekken midden in de wijk: Krajicek Playgrounds. Minimaal twee keer per week is er op de Krajicek Playground professionele begeleiding van de buurtsportcoach of een jongerenwerker. Daarnaast organiseren ook jongeren uit de wijk activiteiten. In ruil voor een studiebeurs verzorgen Krajicek Scholarshippers wekelijks verschillende sporten en spellen voor de kinderen uit hun buurt.

Met de komst van een Krajicek Playground:

  • Meer kinderen regelmatiger en diverser bewegen.
  • Gemiddeld 3x per week kinderen meedoen aan onze activiteiten.
  • De sociale veiligheid toeneemt.
  • De buurtbetrokkenheid toeneemt.

Over Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation brengt jeugd in beweging. In aandachtswijken motiveren ze jeugd om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Want kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, zijn vrolijker, gezonder én ontwikkelen sneller hun talenten.

Voor ruim 220.000 kinderen in Nederland is buiten spelen en sporten niet vanzelfsprekend. De Krajicek Foundation legt daarom Playgrounds aan. Dat zijn sociaal veilige plekken dicht bij huis, waar kinderen onbezorgd kunnen sporten, spelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. En het is ook een fijne plek waar je vriendjes kunt ontmoeten en maken.

Word een donateur

Doneer voor de Krajicek Foundation