Mentality Boxing

Mentality Boxing & IT4Kids

Meer en meer jongeren lopen tegen mentale problemen aan. Maar liefst 1 op de 3 jongeren heeft mentale klachten. Een groeiend probleem wat gecreëerd wordt door een samenleving die hoge eisen stelt aan jongeren in de vorm van prestatiedruk en een groot beroep doet op zelfredzaamheid. Jongeren ervaren hierdoor veel stress.

Door middel van een reeks 1-op-1 bokstrainingen helpt kickbokskampioen Levi Rigters jongeren met een mentale uitdaging. Hij doet dit o.a. vanuit eigen ervaring. Het kickboksen heeft Levi ook op jonge leeftijd geholpen. “Ik was een vervelende puber, mijn ouders waren gescheiden en dat reageerde ik vooral thuis af. Ik maakte vaak ruzie en was zeker niet de makkelijkste. Het kickboksen zorgde ervoor dat ik veel rustiger werd, want ik kon mijn energie en frustraties kwijt in de trainingen. Ik leerde discipline hebben en dat hard werken beloond wordt.” 

 

Over Mentality Boxing

IT4Kids, Levi Rigters en MIND Us zijn voor dit project de samenwerking aangegaan. MIND Us, een stichting die krachten bundelt om de mentale gezondheid onder jongeren te verbeteren, heeft geholpen bij het selecteren van de jongeren uit het MIND Us netwerk voor de trainingen met Levi Rigters. IT4Kids geeft (financiële) support. Een mooie samenwerking! Bekijk vooral de video hieronder waarin Levi Rigters uitlegt wat Mentality Boxing inhoudt. 

Video afspelen

Word een donateur

Doneer voor 1-op-1 boksprogramma van Mentality Boxing