N.E.C. Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk & IT4Kids

N.E.C. Maatschappelijk wil betrokkenheid, verbondenheid en leefbaarheid in wijk en straat stimuleren door de disciplines sport, gezondheid en veiligheid in te zetten. Met het project N.E.C. United krijgen ongeveer 16 kinderen per wijk (in totaal 3 wijken) een jaar lang twee keer per week sportles. Kinderen worden hiermee geholpen in hun dagelijkse leven, zodat zij ook ná de lessen blijven profiteren van de geleerde skills. De ervaring is dat 90% van de kinderen die het N.E.C. United programma gevolgd heeft, lid wordt van een vereniging. IT4Kids support het duurzame programma van N.E.C. United.

Over N.E.C. Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk richt zich op iedere inwoner uit het Rijk van Nijmegen. Dit doen ze door middel van de inzet van iconen van de club, het merk N.E.C. en de inspirerende omgeving van het stadion.

Een van de projecten is N.E.C. United. Dit project richt zich op talentontwikkeling van jongeren uit Nijmeegse wijken. Doel van het project is de binding met de wijk vergroten en het ontwikkelen van de competenties van de geselecteerde jongeren. De deelnemers krijgen tweemaal per week sporttraining, waarin verschillende vaardigheden zijn verwerkt die horen bij het leven van een topsporter.

Video afspelen

Word een donateur

Doneer N.E.C. Maatschappelijk!