Creators FC en FC Lisse halen 9.825 euro op voor IT4Kids

Afgelopen dinsdag, 10 oktober jl. vond er een uniek duel plaats op sportpark Ter Specke, thuisbasis van FC Lisse. Creators FC, een team bestaande uit Nederlandse TikTokkers en YouTubers, kwam naar Lisse om het op te nemen tegen een gelegenheidselftal van de plaatselijke FC. De kaartopbrengst word gedoneerd aan het goede doel, namelijk Stichting IT4Kids. Deze organisatie zet zich in om financieel en fysiek kwetsbare kinderen structureel te laten sporten. Met grote getale gaven kinderen en ouders gehoor aan de oproep deze memorabele wedstrijd te bezoeken. Er werden 1.500 tickets verkocht, waarmee de wedstrijd werd uitverkocht. De opbrengst van die kaartverkoop wordt gedoneerd aan IT4Kids. In de rust kreeg directeur van IT4Kids, Colette Zee, een cheque uitgereikt van 9.000 euro. Uiteindelijk leverde de avond 9.825 euro op.

De keuze om voor Stichting IT4Kids te spelen, lag voor FC Lisse voor de hand. ‘Zo’n 10 jaar lang is BE Networks hoofdsponsor van FC Lisse’, zegt Ivo Vittali, communicatieverantwoordelijke binnen FC Lisse. ‘Vanaf dit jaar speelt ons eerste elftal in nieuwe tenues. Martijn Kamerman van BE Networks heeft besloten de logo-positie op de borst af te staan aan IT4Kids. Dat is een gul en zeker ook uniek gebaar. Om als club een geste te maken en onze dankbaarheid aan BE Networks te tonen, hebben we besloten deze wedstrijd samen met Creators FC te organiseren en IT4Kids als goed doel te kiezen.’

Colette Zee is blij met de donatie: ‘Sport verbindt en mooi om te zien hoe de jeugd uit heel Lisse en de regio naar het sportveld kwam. Ik heb enorm veel respect hoe FC Lisse dit als club met heel veel vrijwilligers heeft neergezet. Als goed doel zijn we hier ontzettend blij mee. We kunnen met deze opbrengst veel kinderen die structurele sportkans gaan geven die dat door financiële en fysieke uitdagingen niet kunnen. En bijna 10.000 euro opgehaald op de 10e van de 10e maand, bij ook nog eens het 10-jarige bestaan van IT4Kids. Hoe mooi!’, besluit de directeur van de stichting.

📸 Rob Sebel
Colette Zee 𝙚𝙣 Rutger Schipper, 𝙨𝙥𝙚𝙡𝙚𝙧 𝙫𝙖𝙣 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙤𝙧𝙨 𝙁𝘾 𝙚𝙣 𝙖𝙢𝙗𝙖𝙨𝙨𝙖𝙙𝙚𝙪𝙧 𝙫𝙖𝙣 𝙄𝙏𝟰𝙆𝙞𝙙𝙨, 𝙠𝙞𝙟𝙠𝙚𝙣 𝙩𝙤𝙚 𝙖𝙡𝙨 𝙘𝙤𝙖𝙘𝙝 Roy van Rossum 𝙝𝙚𝙩 𝙗𝙞𝙟 𝙚𝙡𝙠𝙖𝙖𝙧 𝙜𝙚𝙨𝙥𝙚𝙚𝙡𝙙𝙚 𝙗𝙚𝙙𝙧𝙖𝙜 𝙞𝙣𝙫𝙪𝙡𝙩.