Circulaire sporter: Friese schaatsselectie

De eerste circulaire schaatsers van Fryslân Gewest hebben oude sportspullen geschonken aan Vanhulley, zij maken hier Friese collecters items van. De Friese collectie is de eerste stap binnen het project ‘De Circulaire Sporter’ van stichtingen IT4Kids en TalentEmpowerment. De items zijn op bestelling te koop via de website van Vanhulley en de opbrengst gaat naar IT4Kids.

(top)Sporters hebben een grote hoeveelheid aan sportspullen, denk hierbij aan kleding, hockeysticks, schoenen, tassen en andere sportattributen die niet meer gebruikt worden. Vaak vanwege een nieuw seizoen, nieuwe sponsor of doordat het versleten is. De items blijven in de kast liggen of worden weggegooid. Dat is niet alleen zonde, maar ook niet duurzaam! Met het project de Circulaire Sporter willen TalentEmpowerment en stichting IT4Kids impact maken door de spullen een tweede leven te geven. Een eerste collectie is ontstaan in samenwerking met Fryslân Gewest en Vanhulley

Tweede leven voor sportspullen geeft kinderen sportkans

Schaatsers van Fryslân Gewest hebben ruim 300 items verzameld zoals, schaatspakken, broeken, schaats- en regenjassen verzameld en aan dit project gegeven. Vanhulley heeft hier geweldige Friese collecters items van gemaakt; sport-, koord- en toilettassen, zadelhoesjes en slingers. Een deel van de opbrengst van deze exclusieve Friese collectie gaat naar het goede doel IT4Kids. Met de opbrengst geeft IT4Kids kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is door financiële of fysieke beperkingen, een duurzame sportkans. Het andere gedeelte van de opbrengst zet TalentEmpowerment in om de CO2-uitstoot van sporters te compenseren. 

Grote impact voor milieu en mens
In het naaiatelier in Groningen geeft Vanhulley het oude textiel een nieuw leven en bespaart maar liefst 500 liter water en 700 gram CO2. De items worden gemaakt door vrouwen die graag willen werken, maar geen juiste vooropleiding hebben. Zij doen bij Vanhulley werkervaring op en volgen een jaar lang een ROC-opleiding. Niet alleen de spullen krijgen een nieuw leven, ook deze vrouwen! Met een diploma en werkervaring op zak, kunnen ze op eigen kracht hun dromen achterna. Elk item van de Friese collectie heeft een verhaal; een verhaal van de sporter, het verhaal van de maker en met het toekomstige verhaal van het kind dat geholpen wordt met de opbrengst.

Bestel snel want de oplage is beperkt. Dus, Go to start, on your marks, get set, GO! https://www.vanhulley.com/fryslan-gewest