Schaatstalent Pien Hersman is ambassadeur van IT4Kids

Pien Hersman is een groot schaatstalent dat vorige maand haar laatste toernooi als junior geschaatst heeft. De 19-jarige sprintster werd het afgelopen jaar onder andere wereldkampioen teamsprint bij de junioren en ze pakte de Nederlandse titel op de 500 meter. Haar favoriete afstand. Het plezier dat zij ervaart met sport gunt ze ieder kind. Wij zijn trots dat wij Pien in ons ambassadeursteam mogen verwelkomen.

Als topsporter staat sport op nummer 1 bij Pien, maar ook als klein meisje heeft ze veel gesport. Voordat ze begon met schaatsen, heeft ze eerste andere sporten uitgevoerd. “Uit sport haal ik zoveel plezier en als schaatser leer ik hoe belangrijk dat voor mij is. Elke dag weer opnieuw. Dat heel veel kinderen in Nederland niet het plezier van sport kunnen ervaren doordat hun ouders het niet kunnen betalen, vind ik erg. Daarom heb ik bij IT4Kids aangegeven dat ik graag ambassadeur wil worden, om ook deze kinderen het plezier van sport te geven.” Pien Hersman vervolgt: “Mijn vrienden heb ik ook allemaal door het sporten leren kennen. De meeste vrienden zijn nog van de tijd dat ik bij de club schaatste.”

“Omgaan met tegenslagen”
Met o.a. goud op het World Cup klassement op de 500 meter, de Nederlandse titel op de 500 meter en een Nederlands record over 2x de 500 meter is het de droom van Pien om de allersnelste te worden op de 500 meter, dat echt haar afstand is. Ze heeft net de overstap gemaakt naar schaatsteam IKO, ze tekende een professioneel contract met daarbij de stap naar senioren. Pien: “Naast het plezier en de vriendschappen leer ik zoveel uit de sport. Je hebt eigenlijk meer tegenslagen dan successen. Juist daar word je beter van, door de tegenslagen om te zetten naar het positieve. Dat is misschien wel wat ik meeste leer van sport.”

Nog wat leuke facts over Pien:
– In haar vrije tijd kan ze ultiem genieten van niets doen;
– Ze studeert toegepaste psychologie;
– Traint minimaal 2x per dag;
– Ze besteedt veel tijd aan haar Instagram account.

Welkom in het ambassadeursteam!