Stichting IT4Kids en de Sven Kramer Academy verlengen samenwerking opnieuw!

IT4Kids is de maatschappelijk partner van het schoolschaats- en schoolskeelerprogramma van de Sven Kramer Academy. Na twee succesvolle jaren wordt de samenwerking voor de tweede keer verlengt. IT4Kids en de Sven Kramer Academy gaan ook komend jaar samenwerken om kansarme kinderen een sportkans te geven en het plezier van schaatsen te laten ervaren.

IT4Kids en de Sven Kramer Academy verlengen opnieuw de samenwerking

De Sven Kramer Academy en IT4Kids hebben dezelfde missie om ieder kind in Nederland een sportkans te geven. Waarbij de Sven Kramer Academy dit doet door kinderen het plezier van schaatsen te laten ervaren en IT4Kids ondersteunt de schoolschaats- en skeelerprogramma’s in de lager sociaaleconomische wijken financieel.

Uitbreiding SKA naar Tilburg en Twente
Naast Heerenveen is de Sven Kramer Academy inmiddels ook gestart in Tilburg en Enschede. De SKA gaat komend jaar in samenwerking met sportbedrijf Tilburg en IJsbaan Twente scholen uit kwetsbare wijken de mogelijkheid bieden naar de ijsbaan te komen. In Tilburg leven er 3746 kinderen in armoede. In de gemeente Enschede 3290 kinderen. Met de ondersteuning van IT4Kids worden scholen uit de minderbedeelde economische wijken uitgenodigd om gratis te komen schaatsen.

Douwe de Vries, directeur Sven Kramer Academy: “Fantastisch dat de samenwerking voor de tweede keer wordt verlengd. Met de uitbreiding van de Sven Kramer Academy naar Tilburg en Enschede kunnen we naast Friesland nóg meer kinderen een sportkans geven en blij maken met een gratis schoolschaatsles.”

Colette Zee, directeur IT4Kids: “Sven Kramer Academy is een fijne professionele partner waarbij we met de uitbreiding voor het schoolschaatsen in Tilburg en Enschede met haar hoge armoedecijfers, gezamenlijk nog meer impact kunnen maken voor de kinderen op de scholen in deze lager sociale economische wijken. We kijken uit naar een mooi derde jaar van samenwerking”.

Wil je met jouw bedrijf ook het verschil maken voor kinderen die een financiële uitdaging hebben? Doneer dan je afgeschreven hardware en geef deze kinderen een sportkans. Via IT4Kids kunnen bedrijven hardware doneren aan de Sven Kramer Academy, dat ten goede komt aan het schoolschaatsen. Meer informatie over het doneren van hardware, voor de Sven Kramer Academy, is te vinden op: www.IT4Kids.com/doneren