FreshMinds draagt IT4Kids een warm hart toe

FreshMinds is als je het simpel en breed omschrijft een ICT-consultancy bedrijf dat twee jaar geleden opgericht is door Joas Schutte en Constantijn Verhagen. Met klanten als Bol.com, NOS, SNS bank en Alliander is het in korte tijd een belangrijke speler op de markt geworden. Vanaf begin af aan vinden zij het belangrijk om maatschappelijk wat terug te geven. Joas Schutte vertelt over FreshMinds en waarom ze IT4Kids een warm hart toedragen.

Twee jaar geleden zijn wij vanuit het niets begonnen, alleen met onze eigen positieve en negatieve ervaringen uit de markt en de wil om het zelf anders te doen dan de gevestigde orde. Wij hebben ervaren IT consultants in dienst die onder andere applicaties bouwen. Iedereen bij ons zit in zijn of haar eigen ‘drivers seat’. Zij kiezen welke kant ze op willen ontwikkelen en de rol van het management is om daar faciliterend in te zijn. Bij ons werken ervaren young professionals met 4 – 10 jaar ervaring die toe zijn aan een volgende, meer ondernemende stap. Wij hopen ze dat onder andere op deze manier te kunnen bieden met mogelijkheden voor een goede privé- en werkbalans. De meeste mensen hebben ook een gezin, evenals Constantijn en ik zelf. Dat is gelijk een mooie link met IT4Kids. Wij hebben het allemaal goed, maar dat heeft niet iedereen.

Waarom supporter van IT4Kids?
 
Vanaf het begin af aan wilden wij ons bedrijf zo opbouwen dat iets terug doen voor de maatschappij in onze normen en waarden zit. Ik denk dat je dan alleen maar en mooier bedrijf bent. We krijgen veel vanuit het bedrijf, maar ik zie het wel als een plicht om iets terug te doen. Natuurlijk zijn wij nog veel bezig met onze eigen core business als jong bedrijf, maar de samenwerking met IT4Kids zijn we direct vanaf het begin gestart. Een betere toekomst voor kinderen raakt ons en de innovatieve manier om IT daarvoor in te zetten sluit perfect aan bij onze core business.

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met IT4Kids?
Jordy Kool is FreshMinds met ons gestart. Hij heeft ons kennis laten maken met zijn stichting. Wekelijks hebben we sessies met Jordy en dan helpt hij ons op strategisch niveau. Het meest waardevolle is dat Jordy zoveel ervaring heeft en meerdere malen bedrijven door grenzen heeft geholpen om te laten groeien. Voor ons is dit de eerste keer en hij weet elke keer weer wat ons te wachten staat, terwijl wij dat niet altijd kunnen zien.

Op welke manier steunen jullie IT4Kids?
Wij vinden het belangrijk dat de volgende generatie ook een nieuwe kans krijgt. Veel hardware hebben wij niet om te doneren, maar IT4Kids heeft zoveel raakvlakken dat wij op andere manieren de stichting ondersteunen. Met het gala hebben wij nu bijvoorbeeld twee tafels gekocht. Voor de medewerkers wordt een pubb quiz georganiseerd en het winnende team mag dan plaatsnemen aan één van de tafels op het gala. Daarnaast proberen wij een olievlek te zijn en IT4Kids onder de aandacht te brengen bij onze klanten en relaties.

 https://www.fresh-minds.nl/