Interview met nieuw Raad van Advies lid Engelbert Pelster

Verbinding door Technologie en Sport

Engelbert Pelster versterkt de Raad van Advies van IT4Kids. Al sinds de tijd dat Engelbert en Jordy als collega’s werkten bij Liberty Global (jaren terug), hebben ze contact gehouden. Hoewel hun professionele paden zich scheidden, bleven ze elkaar volgen. Engelbert kwam voor een mogelijke samenwerking in contact met IT4Kids en zag de gedeelde passie: het gebruik van technologie en sport om gemeenschappen te verbinden en mensen te helpen. Met zijn kennis en netwerk wil hij voornamelijk de naamsbekendheid van IT4Kids in de IT-wereld vergroten.

Als ambassadeur van Allemaal Digitaal heeft Engelbert zich ingezet om technologische toegang te bieden aan degenen die dat het hardst nodig hebben. In Nederland zijn er zeker tienduizenden mensen hebben niet de middelen om digitaal mee te doen omdat ze geen device hebben. “Veel mensen hebben het geld er niet voor. En zonder toegang tot internet, loop je direct achter in de maatschappij. Deze mensen willen wij helpen met Allemaal Digitaal. Een mooi initiatief is bijvoorbeeld dat we 260 laptops hebben kunnen geven aan een cruiseschip met vluchtelingen in Rotterdam. Als je ziet wat dat doet met de mensen, is hartverwarmend. IT4Kids komt overeen, alleen zorgt deze stichting voor sportkansen voor de doelgroep.

Kracht van sport
Als voormalig sporter in handbal, tennis en voetbal, begrijpt Engelbert hoe belangrijk sport is. “Ik weet hoe belangrijk sport is in je jeugd. Met sport kon ik als kind laten zien dat ik meer in mijn mars had, werd ik veel minder onzeker, ontdekte ik mezelf en kon ik deel uitmaken van een groep. Het was toen niet gemakkelijk om als jongen op handbal te zitten, wat in mijn tijd echt nog een meidensport was. Uiteindelijk heb ik door sport heel veel mensen kunnen ontmoeten.” Hij vervolgt: “En ook nu nog is sport ontzettend belangrijk voor mij. Ik kan helaas niet meer hardlopen door een versleten knie, en elke dag mis ik het nog. Maar ik blijf in beweging door te wandelen en te fitnessen.” 

Het doet mij goed om mensen blij te maken.
“Ik vind het gewoon mooi om dingen terug te geven aan de maatschappij.” Als lid van de Rotary in Hilversum en mentor voor start-ups, zet hij zijn vrije tijd in om anderen te ondersteunen. “En in Hilversum lopen bijvoorbeeld daklozen in mijn winterkleding. Het zijn kleine dingen die je kan doen, om iemand anders te helpen. Het doet mij goed om mensen te helpen, blij te maken.” En naast IT4Kids is hij ook nog ambassadeur van Allemaal Digitaal.

“Ondanks mijn drukke schema vind ik altijd tijd om te genieten van de eenvoudige dingen van het leven, zoals wandelen in de natuur, sportief bezig zijn. Dat vind ik echt heerlijk om te doen. Of lekker tijd doorbrengen met de mensen die mij dierbaar zijn.”

Mensen helpen
Zijn missie om mensen te verbinden door technologie en sport, evenals zijn voortdurende betrokkenheid bij het ondersteunen van anderen, maken hem een ware inspiratie. In een wereld die soms verdeeld lijkt, herinnert Engelbert ons eraan dat verbinding het grootste geschenk is dat we elkaar kunnen geven. Wij zijn dankbaar dat Engelbert IT4Kids komt versterken.