Interview met supporter Suzan Fluitman van Bearleaders

We zijn in gesprek gegaan met trouwe supporter Suzan Fluitman van Bearleaders. Vier jaar geleden richtte zij het travel & lifestyle platform Bearleaders op. Waarom ze IT4Kids support en wat ze met haar platform precies wil bereiken, lees je hieronder.

Bearleaders is een Engelstalig digitaal platform waarop je de beste reis- en lifestyle ervaringen, oftewel ‘experiences’ kan vinden van mensen die bereisd zijn en bekend zijn geworden vanwege hun smaak: o.a. Michelin sterren chefs, designers, kunstenaars en hoteliers. 

Suzan Fluitman: “Ik was zelf niet gecharmeerd van de traditionele influencer die iets aanbeveelt omdat ze ervoor betaald worden, dus ik vroeg mij af of het niet beter en anders kon. Daarnaast vond ik het belangrijk dat de naam van mijn eigen bedrijf een eigen verhaal had en toen wees een vriend mij op de Grand Tour die in de 17e eeuw begon. Bear-leader was de bijnaam voor de allereerste reisleider in de Europese reisgeschiedenis. De jonge adel uit de UK ging aan de hand van een bear-leader op een maandenlange ontdekkingsreis naar Europa met als eindbestemming veelal Italië. De bear-leader was iemand die de juiste plekken kende om te overnachten, goed te eten, en bijvoorbeeld waar de beste adressen waren om kunst te kopen. En dat is eigenlijk precies wat vandaag de dag het platform Bearleaders doet: het ontsluiten van de kennis van bereisde mensen met smaak. In het begin van Bearleaders organiseerden we events, maar daar konden we door de pandemie niet meer mee door gaan, dus toen zijn we de marketing voor hotels gaan doen.”

Inmiddels werkt Bearleaders samen met ruim 50 Bearleaders en hotels in 11 landen. Op de site vind je de aanbevelingen van de Bearleaders per bestemming: de beste hotels, restaurants en dingen om te doen. Bearleaders raadt aan om hotels direct te boeken en als je zegt dat je via Bearleaders komt krijg je een VIP-treatment.

Een veilingitem van €19.000
Op dit moment promoot Bearleaders ook de exclusieve rally door Zwitserland voor het goede doel: IT4Kids. Dit event gaat plaatsvinden eind juni en op Bearleaders is de hele ervaring te zien inclusief de hotels waar wordt overnacht en de restaurants. Naast dat Suzan de IT4Kids rally onder de aandacht brengt, draagt ze IT4Kids altijd een warm hart toe.

“Bearleaders richt zich op een publiek wat zich iets kan veroorloven, dus daarom vind ik het belangrijk om ook iets terug te doen. Dat heb ik van huis uit meegekregen van mijn moeder die maatschappelijk werkster was. Zij heeft ons altijd geleerd dat je, hoe weinig je zelf ook hebt, altijd mensen moet helpen die het minder hebben. Omdat mijn vader jong overleed aan een auto-ongeluk stond mijn moeder er alleen voor met zes kinderen, maar een aantal zomers kregen we dan ook nog uit Duitsland minder bedeelde kinderen op bezoek die bij ons logeerden. Op mijn 18e kreeg ik een bankrekening en daar heeft ze meteen een automatische afschrijving naar goede doelen op gezet. Die steun ik nog. Gemotiveerd door mijn moeder (die helaas een paar jaar geleden is overleden) vond ik het ook belangrijk om met Bearleaders iets terug te doen en ik ga mijn best doen om dat dit jaar weer te doen.”

Vorig jaar had Suzan een geweldig veilingitem geschonken dat bestond uit een pakket van een jaar lang hotelovernachtingen met diners in sterrenrestaurants. Dat heeft maar liefst 19.000 euro opgeleverd voor sportkansen voor kinderen! 

Reizen en sport
Dat reizen een grote passie is van Suzan mag wel duidelijk zijn. Voordat ze de hospitality in rolde, heeft ze rechten gestudeerd en in de internetwereld gewerkt. Vanuit huis is ze altijd gestimuleerd om te sporten. “Wat heb ik eigenlijk niet gedaan? Hockey, squash, turnen, zeilen, surfen, skiën, volleybal en we hadden paarden. Mijn hele jeugd in Friesland bracht ik door op mijn pony. Ik ben nu erg druk, maar ik pak de fiets als het kan, golf regelmatig en ik ben nog gaan skiën. Omdat ik zelf ervaar hoe fijn sporten is, vind ik het ook mooi om door het supporten van IT4Kids, bij te dragen aan sportkansen voor kinderen.”

De toekomst in met Bearleaders
Bearleaders bestaat nu vier jaar en het is dus nog een vrij nieuw merk. Maar het heeft al internationale allure. Het grootste gedeelte van de bezoekers komt uit Nederland, maar al 12% van de bezoekers is Amerikaans en 8% komt uit de UK. De volgende stap? Suzan Fluitman: “We hebben recent een propositie voor luxury brands ontwikkeld en zo ook een samenwerking met een bekend parfummerk gelanceerd. Ook zijn er plannen in de maak om unieke Bearleaders trips en events voor een selecte groep mensen te gaan organiseren. Denk aan bijvoorbeeld aan op reis met een sterren chef. Meld je aan op onze nieuwsbrief en/of volg ons op social als je op de hoogte wil blijven.”

Bedankt voor je trouwe support!