Sport, een beter leven en duurzaamheid komen samen

Interview met Dirk Wierenga van Eleiko

Vanuit een Corporate Gym vertelde Dirk Wierenga over zijn passie voor sport en IT4Kids. Hij is op jonge leeftijd al Marketingmanager Benelux bij Eleiko. Dit is een Zweeds bedrijf dat apparatuur voor powerlifting, gewichtheffen en krachttraining ontwerpt, produceert en op de markt brengt. Naast corporate gyms leveren ze bijvoorbeeld ook hun producten aan TrainMore en in de topsport. Dit duurzame en sportieve merk steunt IT4Kids structureel als Friends of IT4Kids. Lees hieronder verder. 

Eleiko is een Zweeds familiebedrijf, maar levert wereldwijd materiaal voor de sport. Voor wie wel eens in de sportschool komt is dit zeker een herkenbaar merk. Dirk Wierenga staat samen met zijn broer (Manager Benelux bij Eleiko) voor de uitdaging om Eleiko naar nieuwe markten in de Benelux te brengen. Van oorsprong lag de focus op de topsport, maar dat is nu gym & fitness breed. Dirk: “Wij willen met ons merk meer doen voor bedrijven, kinderen, de gehele maatschappij. We staan nu tijdens dit interview bijvoorbeeld in een prachtige nieuwe corporate gym. Onze missie is om mensen sterker te maken, in sport en in het leven. Dat gaat verder dan alleen de topsport.”

Duurzaam sportapparatuur
De vraag naar de duurzame producten stijgt ook in de diverse doelgroepen. “We leveren gewicht en dat is uitstoot, maar toch weten we certificaten als ISO 14000 te behalen en zijn we aangesloten bij VN Global. Dat is best bijzonder en we zijn trots dat we de meest duurzame producten op de markt hebben”, vertelt Dirk.

Mensen sterker maken met Friends of IT4Kids
Dirk heeft de beslissing gemaakt om IT4Kids structureel te supporten door met Eleiko Friends of IT4Kids te worden. Hij heeft puur gekeken het goede doel en het merk of dat een match was. Dirk: “Wij waren op zoek naar een goed doel om te steunen en op deze manier ook iets terug te geven aan de maatschappij. IT4Kids kwam op ons pad en dit is een hele goede match. Onze missie is om mensen sterker te maken en bij IT4Kids kwam eigenlijk dezelfde missie naar voren: kinderen door middel van sport helpen en een beter leven te geven. Dit is een hele mooi manier waarbij sport, een beter leven en duurzaamheid samenkomen. Hier staan wij met Eleiko volledig achter en willen wij ons merk graag aan koppelen.”

Naast het werken in de sportbranche is Dirk daarnaast onderdeel van het Nederlandse rugbyteam. Sport is een cruciaal onderdeel in zijn leven. “Ik sport fanatiek op topniveau en ik heb ook altijd in de gym gestaan. Sport heeft mij veel gebracht waaronder een gezond lichaam, vrienden en discipline! Als rugbyer is fitness een belangrijk onderdeel. En dat komt ook weer mooi terug in mijn werk.”

Wil je ook structureel bijdragen aan IT4Kids? Lees hier meer over Friends of IT4Kids.