IT4Kids blijft partner van het Frame Running project van de Dirk Kuyt Foundation

De missie van IT4Kids en de Dirk Kuyt Foundation sluiten naadloos op elkaar aan. Net als afgelopen jaar blijft IT4Kids het Frame Running project van de Dirk Kuyt Foundation financieel ondersteunen in 2023. Samen hebben ze het doel om aangepast sporten te stimuleren en meer kinderen met een fysieke uitdaging te laten sporten. Frame Running draagt hier fantastisch bij aan.

Frame Running
Frame Running is de para-atletieksport waarbij de atleet met een running frame op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De running frame is een driewielig loopframe waarmee de kinderen zich kunnen voortbewegen. Deze sport wordt op ongeveer 40 verenigingen in Nederland gegeven. De Dirk Kuyt Foundation maakt de regionale competitie mogelijk, zodat de kinderen wedstrijden kunnen rennen. De wedstrijden zorgen voor nog meer plezier en het leren van #skills4life!

Dirk Kuyt: “We zijn ontzettend blij met de intensieve samenwerking en dat IT4Kids ook dit jaar ons financieel blijft ondersteunen. Het Frame Running project heeft de afgelopen periode een flinke groei doorgemaakt en om daar gezamenlijk aan bij te kunnen dragen is geweldig.”

Kinderen met een fysieke uitdaging laten sporten
Ieder kind verdient een sportkans, want sporten is leuk en gezond. En het is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind, de mentale en fysieke gezondheid. Uit onderzoek blijkt positieve invloeden op het sociaal- emotionele, cognitieve en mentale vlak. Uit onderzoek blijkt ook dat 70% van de kinderen met een beperking zich eenzaam voelt. Sport kan o.a. helpen om de eenzaamheid te verlagen, want sport creëert ook vriendschappen!

Evelyn Kleij, partnership- en projectmanager van IT4Kids: “Al een aantal jaren hebben we een fijne samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation. Om het doel van IT4Kids te bereiken; zoveel mogelijk structurele sportkansen bieden aan kinderen met een financiële en fysieke uitdaging, is het prachtig dat de Frame-Running competitie dit jaar is uitgebreid naar 12 dagen in verschillende regio’s. Tevens wordt de competitie afgesloten met een landelijke Frame Running Cup op zaterdag 10 juni 2023. We zijn dan ook erg blij dat we ons partnerschip met de Dirk Kuyt Foundation kunnen verlengen.”

Hardware doneren voor Frame Running
Om nog meer inkomsten te genereren voor Frame Running, gaat de Dirk Kuyt Foundation ook gebruik maken van het innovatieve fundraisingsmodel van IT4Kids. In het netwerk gaat de Foundation polsen of er afgeschreven hardware is bij bedrijven. Bij interesse komt de hardware in handen van IT4kids, om de verwerking op te pakken. Van de hardware wordt alle data op een gecertificeerde manier verwijderd. De hardware krijgt een tweede leven en de waarde hiervan komt ten goede aan het Frame Running Project.

Wil jij met je bedrijf afgeschreven hardware doneren voor de Dirk Kuyt Foundation? Ga dan naar www.it4kids.com/doneren voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@it4kids.com.