IT4Kids en het Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis verlengen succesvolle samenwerking

In de zomer van 2021 zijn IT4Kids en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gaan samenwerken. Deze succesvolle samenwerking om kinderen met een chronische ziekte of aandoening, fysiek en mentaal, te helpen wordt voortgezet. Het beweegprogramma Uit Bed is een prachtig mooi project dat IT4Kids graag financieel ondersteunt, omdat de impact op de kinderen groot is. 

Beweegprogramma’s ‘Uit Bed’ en ‘Dit ben ik’ zijn onderdeel van WKZ Sportief en hebben als doel om kinderen in het ziekenhuis in beweging te houden en te brengen. Het afgelopen jaar ondersteunde IT4Kids het programma ‘Dit ben ik’ dat bedoeld is om kinderen met een chronische ziekte of aandoening te laten bouwen aan weerbaarheid en zelfvertrouwen door middel van sport. Dit jaar is ervoor gekozen om het programma ‘Uit Bed’ financieel te ondersteunen. Met dit programma worden kinderen, die in het ziekenhuis liggen, uitgedaagd om op een speelse manier te bewegen. Dit is belangrijk om kinderen zo snel mogelijk uit het ziekenhuisbed te krijgen. Bekijk vooral de video! De beelden zeggen meer dan woorden. 

IT4Kids ondersteunt dit project financieel. “We zijn ontzettend blij met de verlenging van de samenwerking met Vrienden van UMC/WKZ. Het is hartverwarmend om te zien, wat het project doet met de kinderen. Door op een speelse manier beweging te stimuleren bij kinderen helpt dit hen bij het herstel, zowel fysiek als mentaal”,vertelt Evelyn Kleij, Partnership- en projectmanager IT4Kids.

Hardware doneren voor Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Stichting IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een structurele sportkans geven. Via IT4Kids kunnen bedrijven hardware doneren waarvan de waarde geschonken wordt aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Meer informatie over het doneren van hardware voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis, is te vinden op: www.it4kids.com/hardware-doneren