IT4Kids en ISA starten samenwerking

IT4Kids en ISA zijn aan het eind van 2022 een mooie samenwerking aangegaan. IT4Kids steunt financieel een project dat tienermeiden laat sporten in vier grote steden. In het #SheGotGame project begeleidt ISA 20 jonge toekomstige coaches en hun begeleiders om sportieve activiteiten voor en door meiden aan te bieden in wijken waar nog weinig sportaanbod voor hen is.

Isa en IT4Kids gaan samenwerken
Colette Zee, Leonie Hallers en Evelyn Kleij

Het project van ISA vindt plaats in Amsterdam, Den Bosch, Nijmegen en Tilburg, in wijken waar tot wel 40% van de tienermeiden niet of nauwelijks sport. Deze meiden sporten bijvoorbeeld niet, omdat de aangeboden buurtsport niet bij hen aansluit, doordat de ouders geen geld hebben voor clubsport of omdat thuis sport voor meiden niet zo belangrijk wordt gevonden.

Dit moet natuurlijk veranderen! Sport betekent zoveel: samen bewegen verbetert je fysieke én mentale gezondheid, sport zorgt voor meer sociale cohesie in de buurt, en deelnemers ontwikkelen allerlei vaardigheden door te sporten en door het leiden van sportieve activiteiten, zoals samenwerken, communiceren en de leiding nemen. Dit zijn Skills4life waar zij de rest van hun leven profijt van zullen hebben.

Colette Zee, directeur IT4Kids: “We zijn een tijd in contact met ISA, omdat zij het fondsenwervende model van IT4Kids al gebruiken door afgeschreven hardware in te zamelen voor bedrijven. Daarbij kwam hun mooie projectvoorstel “She Got Game” om meiden sport aan te bieden in wijken waar dit nog niet is. Het enthousiasme van ISA en de focus op de doelgroep meiden is voor IT4Kids heel interessant. Daarnaast is ons doel om landelijke dekking te hebben in steden waar de armoedecijfers hoog zijn en met de projecten in Amsterdam, Nijmegen Tilburg en Den Bosch komen we weer een stuk verder.”

She Got Game van start
ISA is inmiddels gestart met een eerste training aan meiden die coach willen worden. En dat dit nodig is blijkt uit wat zij vertellen tijdens de eerste training. Zij geven aan een plek te missen in de wijk waar ze terecht kunnen voor gezelligheid en om fitter te worden. “Mijn doel is om vaker van die bank af te komen!” En dat lukt alvast, tijdens de training spat het plezier ervan af!

Het is een start van nog veel meer! In totaal gaan we in het nieuwe jaar in de vier wijken 200 meiden wekelijks laten sporten.

Doneer hardware voor ISA 
Stichting IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een sportkans geven die dat om financiële of fysieke uitdagingen niet kunnen. Via IT4Kids kan er gedoneerd worden aan ISA, zodat meer meiden die sportkans krijgen.

Meer informatie over het doneren van hardware, voor ISA, is te vinden op: www.IT4Kids.com/doneren