IT4Kids breidt innovatieve manier van fondsenwerving
uit met uniek concept: IT2Return!

Stichting IT4Kids is een sociale onderneming begonnen; het verwerkingsbedrijf IT2Return. IT2Return verwerkt en refurbished hardware van bedrijven. Het bijzondere aan dit nieuwe initiatief is, is dat de sociale onderneming IT2Return, de winst uitkeert aan stichting IT4Kids en dat de samenwerkende bedrijven in alle gevallen het goede doel steunen. IT2Return geeft afgeschreven hardware een tweede leven en draagt bij aan duurzame sportkansen voor kinderen, die dat niet hebben vanwege financiële of fysieke uitdagingen met IT4Kids, een CBF-stichting. Dit is uniek in Nederland!

Vincent van Voorden, operationeel directeur IT2Return: “Bedrijven kunnen vanaf nu de verwerking van afgeschreven hardware laten verzorgen door IT2Return. In Nederland zijn er diverse partijen die dit kunnen, maar iedere samenwerking met IT2Return zorgt voor steun aan het milieu en stichting IT4Kids dat duurzame sportkansen voor kinderen creëert. Organisaties kunnen kiezen om de opbrengst van de IT-hardware te doneren aan stichting IT4Kids of uit te laten keren aan de eigen organisatie. Het is uniek in Nederland dat een verwerkingspartij alle winst van de organisatie uitkeert aan een goed doel.”

Hoe gaat het verwerken van IT-hardware?
IT2Return haalt de hardware kosteloos op. Nadat de hardware is opgehaald, wordt allereerst alle data op een gecertificeerde manier verwijderd. Mocht het zo zijn dat de datadrager niet meer benaderbaar is, dan wordt de datadrager fysiek vernietigd. Vervolgens wordt de hardware een tweede leven gegeven. Na dit proces ontvangt het bedrijf de rapportage van alle gedoneerde hardware inclusief desbetreffende certificaten van de gewiste datadragers.

Circulaire IT – impact op milieu
De herbruikbare hardware wordt gereviseerd. Als hergebruik van de hardware niet mogelijk is, dan wordt het op een milieuvriendelijke wijze verwerkt tot nieuwe grondstof of afval. Het recyclen van hardware is nodig, want ICT is hard op weg om één van de meest vervuilde sectoren te worden. In Nederland worden ruim 50 miljoen ICT-apparaten afgedankt, meestal al na slechts 3-4 jaar gebruik. Door de levensduur te verlengen kan de CO2-uitstoot tot 50% worden verminderd. IT2Return zet zich in voor circulaire IT door hardware een tweede leven te geven.

Stichting IT4Kids – maatschappelijke impact
IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven. Deze hardwaredonaties worden o.a. verwerkt door IT2Return. De waarde van de donaties schenkt IT4Kids aan projecten van goede doelen, die kinderen een duurzame (sport)kans geven die dat niet hebben vanwege financiële of fysieke uitdagingen. Voorbeelden van goede doelen waar de stichting meewerkt zijn Jeugdfonds Sport & Cultuur, Sven Kramer Academy, Esther Vergeer Foundation en FC Utrecht Maatschappelijk. ”Het is geweldig dat IT4Kids nu met IT2Return nieuwe inkomstenstromen kan genereren. Hoe bijzonder is het, dat met iedere manier van samenwerking met IT2Return een bedrijf ook maatschappelijk een bijdrage levert? Hier kan je geen nee tegen zeggen als je dezelfde waarde voor je IT-apparatuur krijgt bij een ander verwerkingsbedrijf en via dit kanaal direct sportkansen voor kinderen realiseert. Met deze uitbreiding van onze innovatieve manier van fondsenwerving kunnen we meer kinderen die sportkans geven die nu juist zo nodig is”, aldus algemeen directeur IT4Kids, Colette Zee.

Give IT a social return!
www.it2return.com