IT4Kids ondersteunt het Krajicek Scholarship-programma

Beide organisaties zien de urgentie in om meer kinderen veilig buiten te laten sporten en spelen. Met als doel: beweegarmoede tegengaan, leefbaarheid in wijken vergroten en kinderen in aandachtswijken d.m.v. sport de kans te geven de beste versie van zichzelf te worden. Dit jaar ondersteunt het IT4Kids als maatschappelijk partner het Scholarship-programma met daarbij de adoptie van het Krajicek Community Programma op 3 Krajicek Playgrounds.

Evelyn Kleij, projectmanager bij Stichting IT4Kids :: “IT4Kids en de Krajicek Foundation hebben al jarenlang een goede samenwerking. Ieder jaar wordt er gekeken waar de twee goede doelen elkaar kunnen versterken.” 

De kick-off van het partnership in 2024 vond plaats in Rotterdam: bij de opening van Playground Rilland Bath. Richard Krajicek: “Het is ontzettend mooi dat we met de donatie van IT4Kids dit jaar nog meer jongeren op kunnen leiden tot Scholarshipper. Samen met partners als IT4Kids, onze sportieve partners en de Krajicek Scholarshippers krijgen we nog meer kinderen in aandachtswijken in beweging.”

Wat houdt het Scholarship-programma in? 
Jongeren uit de wijk helpen sportleiders mee met het organiseren van sport- en spelactiviteiten op de Krajicek Playgrounds en in ruil hiervoor krijgen zij een studiebeurs. Dat is het Krajicek Scholarship-programma in het kort.

De voordelen zijn talrijk. Jongeren ontwikkelen zich op persoonlijk vlak, ze doen ervaring op in het veld en krijgen een financiële stimulans om een studie te volgen en af te ronden.

Krajicek Community Programma 
Krajicek Playgrounds vormen een community in de wijk; het zijn plekken die jongeren met elkaar verbindt, waar iedereen welkom is en iedereen erbij hoort. Een behoefte die in onze geïndividualiseerde samenleving groot is. Een plek waar rolmodellen zijn en nieuwe rolmodellen worden gevonden. Een plek waar kansen worden geboden. Waar handvatten worden gegeven voor de toekomst. Een plek die de sociale cohesie in een wijk bevorderd. 

Door middel van sport en bewegen motiveert de Krajicek Foundation jongeren om de beste versie van zichzelf te worden. Samen met gemeenten zorgen ze voor veilige sportieve en sociale ontmoetingsplekken midden in de wijk: Krajicek Playgrounds. Minimaal twee keer per week is er op de Krajicek Playground professionele begeleiding van de buurtsportcoach of een jongerenwerker. Daarnaast organiseren ook jongeren uit de wijk activiteiten. In ruil voor een studiebeurs verzorgen Krajicek Scholarshippers wekelijks verschillende sporten en spellen voor de kinderen uit hun buurt.

Met de komst van een Krajicek Playground:

  • Meer kinderen regelmatiger en diverser bewegen.
  • Gemiddeld 3x per week kinderen meedoen aan onze activiteiten.
  • De sociale veiligheid toeneemt.
  • De buurtbetrokkenheid toeneemt.


📸 Krajicek Foundation/Maaike Petri Fotografie