IT4Kids nieuwe programmapartner Trainen in de Wijk

Stichting FC Groningen in de Maatschappij en IT4Kids hebben onlangs een partnership afgesloten dat per direct van kracht is. De gezamenlijke missie is het bestrijden van bewegingsarmoede. IT4Kids wordt programmapartner van het Meer en Beter Bewegen-programma Trainen in de Wijk.

IT4Kids heeft als uitgangspunt om ieder kind te kunnen laten sporten. Dit streven sluit uitstekend aan bij de maatschappelijke missie van FC Groningen; geen bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied. Door de krachten te bundelen wordt een nieuwe stap gezet in het uitbreiden van het beweegprogramma FC Groningen Trainen in de Wijk.

Colette Zee, directeur IT4Kids: “Er is nog zoveel te doen aan armoedebestrijding in Noord-Oost Nederland en daarom sluit deze samenwerking ontzettend goed aan bij Stichting IT4Kids. Het is prachtig dat IT4Kids samen met FC Groningen in de Maatschappij het verschil wil gaan maken door het ondersteunen van het beweegprogramma ‘Trainen in de Wijk’. Hiermee gaan we met elkaar de bewegingsarmoede bij kinderen van onze doelgroep te lijf. Daarnaast heeft FC Groningen in de Maatschappij een heel mooi business netwerk om te activeren. om haar afgeschreven hardware te doneren via IT4Kids. Met deze opbrengst kunnen we nog meer kinderen in Noord-Oost Nederland een structurele sportkans geven. Een win-win situatie dus”. 

Hardware
IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt de waarde van deze hardware aan projecten van goede doelen die zich inzetten voor structurele sportkansen voor kinderen die deze om financiële of fysieke uitdagingen anders niet hebben. Door de samenwerking met Stichting FC Groningen in de Maatschappij wordt een nieuwe doelgroep bereikt voor het creëren van sportkansen.

Simon Cageling, manager maatschappelijk programma’s van FC Groningen, is blij met de samenwerking. “Ik ben blij dat we deze samenwerking hebben beklonken, met als doel om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Als programmapartner van FC Groningen Trainen in de Wijk maakt IT4Kids het mogelijk om ons beweegprogramma in nog meer wijken te implementeren. Door de handen ineen te slaan, kan er samen nog meer impact worden gecreëerd.”

Trainen in de Wijk is een gratis programma voor jongeren waarbij FC-trainers na schooltijd wijken en dorpen in gaan om samen met kinderen te sporten. Een laagdrempelig beweegprogramma waarmee we kinderen willen laten zien hoe leuk het is om meer en beter te bewegen en hoe gemakkelijk je het kunt toepassen na schooltijd. 

Steentje bijdragen
Bedrijven en particulieren die willen bijdragen aan de gezamenlijke missie van FC Groningen en IT4Kids kunnen hun hardware doneren bij IT4Kids. Hierdoor krijgen kinderen een extra sportkans. Wil je met jouw bedrijf ook het verschil maken voor kinderen die een financiële uitdaging hebben? Doneer je afgeschreven hardware en geef deze kinderen een sportkans. Meer informatie over het doneren van de hardware en de doelen van IT4Kids is te vinden op www.IT4Kids.com.